Kvällens streamingtips – bästa filmerna och serierna just nu

Kvällens streamingtips – bästa filmerna och serierna just nu

Emil Oscar Rasmussen
06 maj 2024 kl. 19:05

Nya filmer och serier du måste se

Undvik det eviga scrollandet efter något att se med Filmtopps utvalda förslag på nya filmer och serier från den senaste veckan. Här hittar du 5 streamingtips för kvällen.

Kvällens streamingtips – 5 utvalda filmer och serier att streama

STHLM Blackout: Kvällens streamingtips – bästa filmerna och serierna just nu
Foto: Prime Video.

STHLM Blackout (miniserie) – Prime Video

Genre: Action, Drama, Komedi
Med: Erik "Jerka" Johansson, Hanna Alström, Alba August, Adam Pålsson m.fl.

Svensk action ser vi inte alltför ofta, men det är precis vad vi bjuds på i sevärda STHLM BlackoutPrime Video. Handlingen följer den tekniske producenten och änklingen Arthur (Erik Johansson) som går på dejt med den ensamstående mamman Mille (Hanna Alström), en true crime-älskande professor i avancerad programmering. Dejten mellan dem tar en oväntad vändning när de sugs in i ett äventyr på liv och död.

I recension av STHLM Blackout beskrivs serien som en "romantisk och humoristisk actionserie som har politiken och den granskande journalistikens värld som arena". Dialogen är på sina håll lite styltig, men som en frisk actionfläkt är den fortfarande en mycket sevärd och underhållande serie.

Recension: STHLM Blackout

Such Brave Girls: Kvällens streamingtips – bästa filmerna och serierna just nu
Foto: SVT.

Such Brave Girls (säsong 1) – SVT Play

Genre: Komedi
Med: Kat Sadler, Lizzie Davidson, Louise Brealey m.fl.

Den brittiska komediserien Such Brave Girls har hittat till Sverige via SVT Play och det är en rapp humorserie med en intressant skildring om systrarna Josie (Kat Sadler) och Billie (Lizzie Davidson) samt deras mamma Deb (Louise Brealey). Trion kvinnor utgör en dysfunktionell familj som alla lider av sviktande självförtroenden och som söker bekräftelse på fel ställen.

Baserat på Filmtopps recension av serien kan vi slå fast att det här är serien för dig som är ute efter något roligt med kvick dialog.

Recension: Such Brave Girls

The Idea of You
Foto: Prime Video.

The Idea of You – Prime Video

Genre: Drama, Romantik
Med: Anne Hathaway, Nicolas Galitzine, Ella Rubin m.fl.

I filmen The Idea of You får vi följa den 40-åriga mamman Solène (Anne Hathaway) som av misstag stöter på 24-åriga Hayes på musikfestivalen Coachella. Hayes råkar vara stjärnan i världens hetaste pojkband, August Moon – Solènes dotters tidigare favoritgrupp. Det oväntade mötet blir början på en okonventionell kärlekshistoria med till synes oöverkomliga hinder. Den manliga huvudrollsinnehavaren Hayes ska vara inspirerad av One Direction-stjärnan Harry Styles.

Enligt Filmtopps recensent är The Idea of You inte en perfekt film, men den gör alltjämt en hel del bra och är en sevärd film för den som uppskattar romantik.

Recension: The Idea of You

Hacks säsong 3: Kvällens streamingtips – bästa filmerna och serierna just nu
Foto: HBO Max.

Hacks (säsong 3) – HBO Max

Genre: Komedi, Drama
Med: Jean Smart, Hannah Einbinder, Carl Clemons-Hopkins m.fl.

Hyllade och Emmy-belönade Hacks har återvänt med sin tredje säsong och frågan är om inte serien är starkare än någonsin. Efter att den rutinerade ståuppkomikern Deborah Vance (Jean Smart) och hennes författare Ava (Hannah Einbinder) gick skilda vägar i slutet av säsong två, har Deborahs karriär fortsatt att peka spikrakt uppåt, medan Ava hittat fotfästet som manusförfattare i Los Angeles. Trots deras separata framgångar är det något som skaver – kan botemedlet vara att hitta en anledning att jobba tillsammans igen?

I Filmtopps recension av den senaste Hacks-säsongen beskrivs serien som en av de vassaste komedierna på marknaden, med en dialog som är så knivskarp som den kan vara.

Recension: Hacks (säsong 3)

Ace of Base – All That she Wants (2024)
Foto: Viaplay.

Ace of Base: All That She Wants – Viaplay

Genre: Dokumentär, Musik
Med: Ulf Ekberg, Jenny Berggren, Jonas Berggren, Linn Berggren

Viaplays nya dokumentärserie om Ace of Base är en sevärd historia om en av Sveriges främsta musikexporter genom tiderna. Det extremt framgångsrika bandet slog igenom på 90-talet med dundersuccéer som "All That She Wants" och "The Sign". Den tredelade dokumentären på Viaplay ger oss en unik inblick i bandets väg till toppen, men också de intriger och utmaningar som fanns bakom kulisserna.

I Filmtopps recension av dokumentären beskrivs innehållet som särskilt givande för fans av Ace of Base, men även fängslande för vem som helst.

Recension: Ace of Base – All That She Wants

Fler nya filmer och serier:

  • Unfrosted – Netflix
  • Star Wars: Tales of the Empire (säsong 1) – Disney+
  • Clarkson's Farm (säsong 3) – Prime Video
  • En riktig man (säsong 1) – Netflix
  • Shardlake (säsong 1) – Disney+

Fler filmtips och serietips på Filmtopp.se

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL