Kolla in Anne Hathaway i det romantiska dramat The Idea of You

Recension: The Idea of You (2024) – sevärd men inte Hathaways starkaste roll

 • 1 tim 55 min
 • Drama, Romantik
 • Amazon Prime
Karna Mahoney
Uppdaterad 06 maj 2024 kl. 14:05 | Publicerad 30 april 2024 kl. 10:04
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Förbjuden kärlek och korsande åldersgränser

Prime Video släpper sin efterlängtade film "The Idea of You" den 2 maj. Huvudkaraktären Hayes i pojkbandet sägs vara löst inspirerad av artisten Harry Styles.

 • Regi:
  Michael Showalter
 • Manus:
  Michael Showalter, Jennifer Westfeldt
 • I rollerna:
  Anne Hathaway, Nicolas Galitzine m.fl.

"The Idea of You" handlar om 40-åriga Solène (Anne Hathaway) som oväntat finner kärleken i 24-årige Hayes Campbell (Nicholas Galatzine). Hayes råkar också vara en superkändis då han är med i det omåttligt populära pojkbandet August Moon, som Solènes dotter Izzy (Ella Rubin) tidigare varit besatt av men nu vuxit ifrån.

Solène och Hayes stöter på varandra för första gången på musikfestivalen Coachella. Därefter fortsätter Hayes att uppvakta Solène, men hon är inte helt såld på idén att dejta en yngre kille, vilket också blir ett ännu större hinder med tanke på att han är en välkänd popstjärna.  

Recension: The Idea of You (2024) – sevärd men inte Hathaways starkaste roll
Foto: Prime Video.

Långsam start 

Filmen är till en början ganska långsam. Som tittare väntade jag på att handlingen skulle sätta fart eftersom jag redan hade ett hum om vad som ska hända. Det dröjde betydligt längre än jag trodde innan den “förbjudna” romansen faktiskt började visa sig. Innan dess är det trevande och osäkert, och kemin har ännu inte skapat några gnistor. 

Till en början tycker jag även att det är svårt att få ett grepp om Hathaways karaktär Solène. Ja, vi får veta att hon är singel, 40 år gammal och hon har blivit sviken i kärlek vilket har gjort henne uppgiven och allmänt spänd, men det saknas egenskaper som talar om vem hon är som person. Det blir bättre under filmens gång dock och hennes karaktär blir mer tilltalande när hon släpper loss på sina spärrar. 

Någon som däremot glänser genom filmen är Nicholas Galatzine. Hans karaktär Hayes är charmig och karismatisk utan att vara sliskig och han lyckas porträtterar en emotionellt mogen man i unga 20-årsåldern. Ibland kanske hans skämt kan vara lite väl överdrivna men det lättar helt klart upp stämningen runt Solènes mer dystra karaktär. 

Recension: The Idea of You (2024) – sevärd men inte Hathaways starkaste roll
Foto: Prime Video.

Lyckats fånga känslan

En stor del av filmen har att göra med pojkbandet August Moon. Musiken som skapats för detta fiktiva band är helt klart över förväntan, den är medryckande och passar utmärkt till pojkarna i bandets charm och synkroniserade dans. Och vilken tur att Nicholas Galitzine kan sjunga! 

Samtidigt som musiken är bra har skaparna av filmen varit mitt i prick med att fånga känslan av att vara på konsert. Jag känner ruset genom skärmen av att stå framför scenen, lyfta armarna mot himlen och dansa med mina vänner till bra musik. 

Slutsatsen av filmen är att det här inte var Anne Hathaways starkaste roll, men visst kan det vara svårt att leva upp till tidigare klassiker som Djävulen bär Prada, bara för att nämna ett exempel. Nicholas Galitzine däremot, som är relativt ny i Hollywood i jämförelse med sin motspelare, men som redan har haft några omtalade roller, sätter sig själv på kartan. Kan han vara här för att stanna?

The ”Idea of You” släpps på Prime Video den 2 maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL