Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Netflix bästa julfilmer – hela listan

Årets nya julfilmer på Netflix 2021

Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
20 november 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Lista
20 november 2021

Alla Netflix nya julfilmer listade

De senaste åren har Netflix byggt upp ett gediget utbud med julfilmer och i år fortsätter streamingtjänsten med den processen. Det ser ut att bli omkring 15 nya julfilmer på Netflix under 2021 – och de ser ut att ha ansträngt sig för att det ska finnas något för alla.

Netflix har etablerat sig som streamingtjänsten för alla julälskare där ute. Ingen annan tjänst på den svenska streamingmarknaden producerar årligen lika många nya julfilmer. Att Netflix dessutom plockar in en hel del sevärda julfilmer utifrån gör att det finns gott om alternativ när det är dags för julmys.

Goda valmöjligheter kan göra det svårt att bestämma sig för vad man ska titta på samtidigt som man värmer sig med glöggen. Är det de allra senaste julfilmerna på Netflix som du vill åt, så är det här listan för dig – här har vi samlat streamingtjänstens alla nya originalproduktioner som vi kan titta på i jul.

LÄS OCKSÅ:

Samtliga nya julfilmer på Netflix 2021:

Jakten på julen (24 november)

Netflix bästa julfilmer – Jakten på julen
Foto: Netflix. 

Har du någon gång funderat på vem jultomten var som ung? Det är vad vi får redan på i Jakten på julen, som är Netflix stora satsning bland årets nya julfilmer på streamingtjänsten. 

I Jakten på julen får vi följa en ung pojke vid namn Nikolas, som beger sig norrut till ett snöigt landskap för att hitta sin far. Där upptäcker han en ny värld med magiska varelser. Med sig på sin resa har han sin mus och en renen Blitzen.

Love Hard

Årets nya julfilmer på Netflix: Love Hard
Foto: Netflix.

Netflix nya romantiska catfish-komedi, Love Hard, handlar om en Los Angeles-baserad skribent om har gjort sig känd för att ha otur i kärlek. När hon väl hittar sin själsfrände på en dejtingapp bestämmer hon sig för att flyga hundratals mil för att överraska honom. När hon väl dyker upp visar det sig att personen på dejtingappen inte varit den han utgett sig för att vara.

Det här är knappast den juligaste av Netflix nya julfilmer, men den passar alldeles utmärkt för den vill titta på någonting lättsamt.

The Princess Switch 3: Romancing the Star

Årets nya julfilmer på Netflix: The Princess Switch 3: Romancing the Star
Foto: Netflix.

Netflix har skapat sig sitt eget lilla Vanessa Hudgens-universum med sina The Princess Switch-filmer, som nu har hunnit bli tre till antalet. Tre är också antalet roller hon spelar i den senaste av dem. I den första filmen spelade hon två roller, för att sedan utöka det med ytterligare en roll i uppföljaren. Något som hon alltså upprepar även i The Princess Switch 3: Romancing the Star.

I den senaste filmen blir drottning Margaret (Hudgens) och prinsessan Stacy (Hudgens) beslutna på en dyrbar ägodel som de lånat. För att få tillbaka den måste de vända sig till Margarets opålitliga kusin, Fiona (Hudgens), för hjälp.

Father Christmas is Back

Nya julfilmer på Netflix: Father Christmas is Back.
Foto: Netflix.

I "Father Christmas is Back" är det fullt fokus på familjefriden. En frånvarande pappa dyker upp och försöker att neutralisera det mindre inbördeskriget som är i full gång mellan hans fyra döttrar – något som givetvis är mycket lättare sagt än gjort.

Med namn som John Cleese, Kelsey Grammer och Elizabeth Hurley på rollistan är det här en av Netflix mer stjärnspäckade nya filmer.

Robin rödhake (24 november)

Årets nya julfilmer på Netflix: Robin rödhake
Foto: Netflix.

Robin rödhake är en stop-motion-film på 30 minuter som handlar om en rödhake som blir uppfostrad av möss. Rödhaken ger sig av på ett äventyr för att hitta sig själv och kanske till och med för att lära sig flyga.

Den här charmiga nya julfilmen på Netflix passar perfekt att se tillsammans, hela familjen.

LÄS OCKSÅ: 10 mysiga julfilmer för hela familjen

Single All the Way (2 december)

Årets nya julfilmer på Netflix: Single All the Way
Foto: Netflix.

I Single All the Way blir det romantik för hela slanten. I denna nya julfilm på Netflix får vi följa den evige singeln, Peter. Att han ständigt dyker upp på familjetillställningar utan någon vid sin arm går sällan obemärkt förbi, så när Peter ska fira jul med sin familj övertalar han sin bästa vän att låtsas att de är ett par. Planen visar sig vara allt annat än vattentät när det framgår att Peters mamma har en dejt som väntar på honom.

Familjen Claus 1 och 2

Årets nya julfilmer på Netflix: Familjen Claus
Foto: Netflix.

Den första Familjen Claus hade egentligen premiär redan 2020, men det var först i år som den polska julfilmen hittade till Netflix i Sverige. Dessutom ser det ut som om vi ska få ta del av uppföljaren, Familjen Claus 2, redan i år.

Familjen Claus handlar om en pojke som har förlorat sin pappa. Efter det vill han inte ha något med julen att göra och istället spenderar han mycket tid i sin farfars leksaksverkstad. Där hittar han en magisk snöglob och plötsligt har han inte möjligheten att vända julen ryggen längre.

A Castle for Christmas (26 november)

Årets nya julfilmer på Netflix: A Castle for Christmas
Foto: Netflix.

I denna nya julfilm på Netflix är det husdrömmar av den extremare sorten som står i fokus. En bästsäljande författare flyr undan till Skottland till följd av en skandal. Där förälskar hon sig i ett slott som är till salu, men att göra det till sitt visar sig vara lättare sagt än gjort för henne. Den bångstyrige ägaren stretar emot då han inte vill sälja till någon som inte kommer från Skottland.

A California Christmas: City Lights (16 december)

Årets nya julfilmer på Netflix: A California Christmas City Lights
Foto: Netflix.

Fjolårets soldränkta juläventyr på Netflix återvänder när A California Christmas: City Lights landar på streamingplattformen i december. När uppföljaren tar vid har ett år passerat och våra turturduvor i fokus är lyckligare än någonsin på sin gård, men trubbel i paradiset hägrar. Familjeförpliktelser gör att Joseph måste återvända till San Francisco, och deras förhållande ställs inför dess största utmaning hittills.

David och tomtenissarna (6 december)

Årets nya julfilmer på Netflix: David och tomtenissarna
Foto: Netflix.

I denna polska julfilm får vi följa en överarbetad och utsliten tomtenisse som bestämmer sig för att ta klivit in i människornas värld. Där kanske han kan hitta ny energi och komma till insikt om vad som gör julen så magisk. Den som har störst chans att få nissen att hitta julglädjen är en ung pojken som han nyss lärt känna.

Fler nya julfilmer på Netflix

100 mil från julen (24 december)

I den här spanska julfilmen får vi följa en man som avskyr julen och förknippar den med all otur han haft i livet. Hans syn på högtiden testas än mer när hans chef skickar i väg honom på ett julrelaterat jobbuppdrag.

Grumpy Christmas (22 december)

Netflix har än så länge inte delat med sig av så mycket mer än att Grumpy Christmas är en ny julfilm från Mexiko, som kommer till streamingtjänsten den 22 december.

Carolin Kebekus: The Last Christmas Special (8 december)

Tycker du inte om julfilmer är The Last Christmas Special kanske din grej. Det här är nämligen en standup-special från den tyska komikern, Carolin Kebekus, och alltså inte någon traditionell julfilm.

A Naija Christmas (obekräftat premiärdatum)

Handlingen i A Naija Christmas är i skrivande stund ett mysterium. Allt Netflix har meddelat om den nya julfilmen än så länge är att det är en komedi och att den är producerad i Niger.

LÄS OCKSÅ: De bästa filmerna på Netflix 2021

NÄSTA ARTIKEL