De bästa julfilmerna på Netflix

De bästa julfilmerna på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 december 2016
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 december 2016

Netflix har mängder med guldklimpar som får julstämningen att koka i våra filmhjärtan!

Ho, Ho, ho, har vi några snälla Netflix-prenumeranter här? Nu när det är jultider, vad passar bättre i väntan på snö och tomtar än att luta sig bakåt i soffan framför sköna julfilmer!

De bästa julfilmerna på Netflix
Foto: Netflix.

Lite lagom lägligt inför den väldigt filmvänliga julledigheten bjuder vi på denna stämningsfulla lista. Ta ett välbehövligt break från julstök och pepparkakor och lämna plats åt lite renodlat filmmys. Här är dem. De bästa julfilmerna på Netflix. En del av dem ses ju mer eller mindre som obligatoriska för julens fullföljande.

Från oss på redaktionen till er alla, en riktigt god filmtittarjul!

Klaus

Klaus – en av de bästa filmerna på Netflix.
Foto: Netflix.

Klaus följer vi Jesper (röstspelad av Jason Schwartzman), en allmänt bortskämd snorvalp vars pappa verkar äga världens alla postkontor. Med hopp om att väcka liv i sin son skickar han Jesper till Smeerensburg som är en kaotisk ö mitt ute i ingenstans. Öns invånare är allt annat än vänliga och Jespers mål, att posta 6000 brev på ett år, känns långt borta. Men så träffar han en dag Klaus (J.K. Simmons), en jättelik, sammanbiten man som av personliga skäl skapat massa leksaker. Tillsammans börjar de dela ut leksakerna till barnen i byn i den grad att en förändring äger rum. Men till deras fasa finns detkonservativa krafter i staden som vill bevara det som varit.

Visst finns det klyschor här och där i Klaus, framförallt i filmens andra hälft, men allt som allt är den en förvånansvärt frisk fläkt i den kreativt urvattnade genren som julfilm ändå är. 

Elf

Elf på Netflix
Foto: Netflix.

Bland de bästa julfilmerna på Netflix hittar vi Elf. Den är en humoristisk film om ett människobarn som av misstag råkar följa med jultomten med tillbaka till Nordpolen och bli uppfostrad av en tomtenisse.

Han börjar med åren känna att han inte riktigt passar in längre (då han är typ tre gånger så stor som sina vänner) och får till slut reda på att han har en biologisk familj i New York.

Med Will Ferrell i huvudrollen så förstår vi ju redan här att filmen kommer spåra ur lite, och det gör den, men på ett barnsligt och mysigt sätt.

MER LÄSNING: 

Bästa filmerna på Netflix 2020

Polarexpressen

De bästa julfilmerna på Netflix
Foto: Warner Bros.

Först ut kommer denna mysigt magiska film om en skeptisk liten jultomtsstrejkare, som plötsligt under en kväll får besök av ett expresståg. Det ska ta honom till tomten i egen hög person uppe i Nordpolen. Längs den äventyrsfyllda vägen så lär han sig om så mycket mer än bara julen.

En fantastisk film för hela familjen. Tom Hanks spelar också i fem olika roller. Bättre än så kan det väl inte bli?

Tomten är far till alla barnen

Tomten är far till alla barnen
Foto: Sandrew Metronome.

Denna moderna klassiker i det svenska folkhemmet behöver knappast någon vidare presentation. Men dråpligt blir det med Peter Haber och Helena af Sandberg när hustrun Sara bjuder över alla sina ex samt deras familjer till julfirandet. Japp, svartsjukan ställs på sin spets!

 Har du mot all förmodan ännu inte sett Tomten är far till alla barnen? Ta chansen medan den finns att se på streamingtjänsten

Arthur och julklappsrushen

arthur-christmas-utvald-bild
"Arthur och julklappsrushen" är en av de bästa julfilmerna på Netflix. Foto: Netflix.

Hur kan tomten åka runt till hela världens barn på bara en natt? Och hur får alla klappar plats i en säck? Det är frågor som världens barn ställer till jultomten i sina brev. Svaret på frågorna finns i det extremt teknologiska arbete som en arme av flera miljoner nissar utför varje julafton.

Julenissarnas högkvalitativa rutin när det kommer till julklappsutdelningen får laseralarmet i Mission: Impossible att verka som en barnlek. En otroligt kreativ och underhållande film.

Angela's Christmas Wish 

En av de bästa julfilmerna på Netflix är Angela's Christmas Wish.
Foto: Netflix.

Förra året levererade Netflix oss en fantastiskt fin julklapp med den animerade filmen Klaus. Nu gör de samma sak igen, fast den här gången är det kortfilmen Angela's Christmas Wish

Önskelistorna finputsas så fort som första avsnittet av julkalendern är slut. Men vad är egentligen viktigast att önska sig under julen? Den frågan ställer sig Angela i denna varma och mycket sevärda kortis. 

The Christmas Chronicles 2

The Christmas Chronicles 2 är en av de bästa julfilmerna på netflix
Foto: Netflix.

I denna uppföljare är Kurt Russell tillbaka som världens stiligaste jultomte med ständig glimt i ögonen. Den här gången försöker han och tonåringen Kate stoppa den mystiska figur som hotar att ställa in julen för alltid. 

Visst älskar vi familjevänliga äventyr vid julen. The Christmas Chronicles 2 är ett varmt, roligt och händelserikt stycke som resulterar i en av de bästa julfilmerna på Netflix. 

En dödlig jul

En dödlig jul på Netflix
Foto: Netflix.

För den som vill ha en lite rödare jul har Netflix släppt en drypande färsk thriller med gott om komiska inslag. Vi pratar om den tyska originalfilmen En dödlig jul. Här följer vi en man som avstyr ett mord han beställt, för att istället fly scenen tillsammans med personen som skulle ha mördats. Nu jagad av de som betalats för jobbet är hans största hopp, om inte sin egen förmåga att fly, kvinnan han nyss träffat som letar efter honom.

El Camino Christmas

En blödande huvudperson på golvet.
Foto: Netflix.

Utan tvivel det mest moderna inlägget på vår lista. Netflix-exklusiva El Camino Christmas börjar i ett sökande efter en försvunnen fader  och slutar inlåst i en spritbutik tillsammans med fem främlingar. I rollerna ser vi Jessica AlbaVincent D'Onofrio och Tim Allen för att nämna några. Det bjuds på mängder av skratt och dråpliga situationer i denna snölösa julkomedi.

Tjuvarnas jul: Trollkarlens Dotter 

Tjuvarnas jul är en av de bästa julfilmerna på Netflix
Foto: Yellow Bird.

Ja! Du gissade rätt! Tjuvarnas Jul: Trollkarlens Dotter är en spin-off på julkalendern från 2011, fast här i långfilmsformat. 

Återigen får vi träffa den föräldralösa Charlie som nu funnit en ny familj hos Gerda och Kurre. Men, när Gerda får ett eget barn börjar idyllen kanske spricka i fasaden? Tjuvarnas Jul: Trollkarlens Dotter är en favorit hos barnen som gör sitt jobb! Bland de bästa julfilmerna på Netflix!

Det är tydligt att Netflix satsar på julfilmer, både genom att producera egna titlar och distribuera sådana som tillhör andra filmbolag. Det snackas mer och mer om att streamingtjänsten bygger upp sitt egna juluniversum, på engelska kallat Netflix's Holiday Movie Universe, med originalfilmer som har kopplingar till varandra. Bland dessa hittar vi inte titlar som listats här, utan filmer som A Christmas Prince, The Princess Switch, The Holiday Calendar, Holiday in the Wild och The Knight Before Christmas. Hur de är kopplade till varandra får du ta reda på genom att se dem!

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!