De bästa julfilmerna på Netflix

De bästa julfilmerna på Netflix

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 december 2016
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 december 2016

Netflix har mängder med guldklmipar som får julstämningen koka innanför våra filmälskar-hjärtan!

Ho, Ho, ho, har vi några snälla Netflix-användare här? Nu när det är jultider, vad passar bättre i väntan på snö och tomtar än att luta sig bakåt i soffan framför några julfilmer?

De bästa julfilmerna på Netflix
Foto: Netflix

Lite lagom lägligt inför den väldigt filmvänliga julledigheten bjuder vi på denna stämningsfulla lista. Ta ett välbehövligt break från julstök och pepparkakor och lämna plats åt lite renodlat filmmys. Här är dem. De bästa julfilmerna på Netflix. En del av dem ses ju mer eller mindre som obligatoriska för julens fullföljande.

Från oss alla till er alla, en riktigt god filmtittarjul!

Polarexpressen (2004)

De bästa julfilmerna på Netflix
Foto: Warner Bros.

Först ut kommer denna mysigt magiska film om en skeptisk liten jultomtsstrejkare, som plötsligt under en kväll får besök av ett expresståg. Det ska ta honom till tomten i egen hög person uppe i Nordpolen. Längs den äventyrsfyllda vägen så lär han sig om så mycket mer än bara julen.

En fantastisk film för hela familjen. Tom Hanks spelar också i fem olika roller. Bättre än så kan det väl inte bli?

Tjuvarnas jul - Trollkarlens Dotter (2014)

Fodralet till filmen Tjuvarnas Jul
Foto: Nordisk Film

Ja! Du gissade rätt! Tjuvarnas Jul: Trollkarlens Dotter är en spin-off på julkalendern från 2011, fast här i långfilmsformat!

Återigen får vi träffa den föräldralösa Charlie som nu funnit en ny familj hos Gerda och Kurre. Men, när Gerda får ett eget barn börjar idyllen kanske spricka i fasaden? Tjuvarnas Jul: Trollkarlens Dotter är en favorit hos barnen som gör sitt jobb!

Arthur och julklappsrushen (2011)

arthur-christmas-utvald-bild
Foto: Walt Disney Studios

Hur kan tomten åka runt till hela världens barn på bara en natt? Och hur får alla klappar plats i en säck? Det är frågor som världens barn ställer till jultomten i sina brev. Svaret på frågorna finns i det extremt teknologiska arbete som en arme av flera miljoner nissar utför varje julafton.

Julenissarnas högkvalitativa rutin när det kommer till julklappsutdelningen får Mission Impossible att verka som en barnlek. Helt enkelt en otroligt kreativ och underhållande film.

Deck the Halls (2006)

Foto: Twentieth Century Fox

Julstöket kommer med många mysiga faktorer, men även en del stress och press. Inte minst gällande den neondränkta mardrömmen som inom julkretsar kallas julbelysning! Deck the Halls kretsar kring två grannar som måhända tar detta arbetet på en aning för stort allvar?

I rollerna som tjurskalliga grannar ser vi DannyDevito och Matthew Broderick. Lökfaktorn i Deck the Halls är måhända ganska många kliv över gemene människas tolerensnivå, men hör inte det till julfilmer så säg?

Krampus: The Christmas Devil (2013)

Monstret Krampus
Foto: Take One

Det ska alltid finnas någon morbid julfirare i familjen som inte nöjer sig med bambi eller med att trycka gomseglet knökfullt med knäck. För dig har vi letat fram Krampus: The Christmas Devil.

I denna självutnämnda b-skräckis får vi följa polisen Jeremy. Jeremy är på jakt efter försvunna barn som han misstänker är kidnappade. Det visar sig vara långt mycket värre. En fruktad juldemon från svunna tider är i farten: Krampus!

Fred Claus (2007)

fred-claus-di
Foto: Warner Bros.

Jultomtens stökiga bror Fred har under hela sitt liv stått i skuggan för sin generösa och perfekta bror. Nu är Fred i knipa och hamnar i fängelse, så länge inte jultomten själv betalar borgen åt honom.

Så snäll som jultomten är så går han självklart med på det, men i utbyte mot att hans storebror hjälper till med förberedelserna inför julafton.

LÄS OCKSÅ: De 5 sämsta julfilmerna

Med den otroligt erfarna Paul Giamatti som jultomte och Vince Vaughn som grinig julskeptisk storebror, utlovas inget annat än skrattfest.

El Camino Christmas (2017)

En blödande huvudperson på golvet.
Foto: Netflix

Utan tvivel det mest moderna inlägget på vår lista. Netflix-exklusiva El Camino Christmas börjar i ett sökande efter en försvunnen fader  och slutar inlåst i en spritbutik tillsammans med fem främlingar. I rollerna ser vi Jessica AlbaVincent D'Onofrio och Tim Allen för att nämna några. Det bjuds på mängder av skratt och dråpliga situationer i denna snölösa jul-komedi.