5 tips till helgen – bästa nya filmerna och serierna

5 tips till helgen – bästa nya filmerna och serierna

Emil Oscar Rasmussen
14 juni 2024 kl. 17:00

Här är helgens bästa underhållning

Är du på jakt efter något nyutkommet att streama eller se på bio i helgen har du hittat rätt. Filmtopp har handplockat fem filmer och serier att ta sig an de närmaste dagarna.

Filmtopps 5 tips – nya filmer och serier att se i helgen

Presumed Innocent
Foto: Apple TV+

Presumed Innocent (säsong 1) – Apple TV+

Jake Gyllenhaal är tillbaka i högform i sin första huvudroll i en tv-serie. I Presumed Innocent spelar han en åklagare som anklagas för ett mord på en nu före detta kollega. Det är ett brott som skakar om åklagarmyndigheten, som nu vänder sig mot en av sina egna. Av Filmtopps Nathalie Leth får serien högsta möjliga betyg.

Läs också Filmtopps intervju med Jake Gyllenhaal om den nya serien.

Recension: Presumed Innocent (säsong 1)

The Boys (säsong 4)
Foto: Prime Video.

The Boys (säsong 4) – Prime Video

Prime Videos flaggskeppsserie The Boys är tillbaka med sin fjärde säsong – och den håller fortfarande väldigt hög nivå. I den nya säsongen är världen mer polariserad än någonsin och när som helst tycks det hela kunna tippa över till en katastrof. Våra favoriter i The Boys-gänget har avsatt Butcher som ledare efter alla hans lögner, men de måste ändå samarbeta för att hindra världen från kaos. I vägen står som alltid Homelander, som denna gången utnyttjar sin makt och sina krafter för att utpressa Victoria Neuman, som nu är närmare presidentposten än någonsin tidigare.

Recension: The Boys (säsong 4)

Familjen Bridgerton säsong 3
Foto: Netflix.

Familjen Bridgerton (säsong 3, del 2) – Netflix

Den efterlängtade andra halvan av Familjen Bridgerton säsong 3 finns nu att streama på Netflix – perfekt till helgen. Nu får vi förhoppningsvis svar på hur det går för Penelope Featherington i jakten på en make och om hon hittar någon som möjliggör att hon kan fortsätta vara Lady Whistledown.

Filmtopp är inte de enda som är glada över att avsnitten är här – även Svenska kyrkan visade sig vara peppade på att se säsongens avslutande avsnitt.

Foto: Sony Pictures.

Late Night with the Devil – bio

Är det en tur till biosalongen som står på agendan under helgen kan vi tipsa om rysaren Late Night with the Devil, med David Dastmalchian i huvudrollen. Filmen är inte fläckfri, men konceptet är piggt och som helhet är den underhållande. I Late Nate with the Devil får vi följa talkshow-värden Jack Delroy. Hans långvariga program "Night Owls" har börjat uppvisa dalande tittarsiffror, så när Halloween 1977 närmar sig bestämmer sig produktionen på att satsa stort på ett övernaturligt tema, föga anande om att de är på väg att släppa lös en oanad ondska.

Recension: Late Night with the Devil

Past Lives
Foto: Scanbox Entertainment.

Past Lives – Prime Video

En av förra årets allra bästa filmer, Celine Songs Past Lives finns äntligen på en av de stora streamingtjänsterna. Lagom till helgen har 5-plusfilmen hittat till Prime Video. Filmen följer Nora och Hae Sung som är nära barn som vänner, men tvingas skiljas åt när Nora och hennes familj lämnar Sydkorea för att flytta till Amerika. I vuxen ålder återupptar de kontakten igen. När Nora är gift och lever ett liv som hon trivs med i New York kommer Hae Sung på besök. Det blir ett möte som ger Nora nytt perspektiv på sina livsval och tankar om ödets roll i livet.

Recension: Past Lives

Fler nya filmer och serier att se i helgen:

  • My Next Guest Needs No Introduction with David Letterman (säsong 5) – Netflix
  • Under the Bridge (säsong 1) – Disney+
  • Sommarlov – SVT Play
  • Ultraman: Rising – Netflix
  • PAW Patrol (säsong 10, del 2) – SkyShowtime
  • Mobile Suit Gundam SEED Freedom – bio (premiär 15 juni)
  • IFS Sommarspecial – SVT Play (premiär 16 juni)

Utforska fler tips från Filmtopp.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL