Svenska kyrkans oväntade hyllning till Netflix snuskiga succéserie

Svenska kyrkans oväntade hyllning till Netflix snuskiga succéserie

Emil Oscar Rasmussen
14 juni 2024 kl. 13:00

”Kära gode Gud, låt den här jobbdagen gå fort så jag kan gå hem och kolla”

På sociala medier har Svenska kyrkan publicerat en oväntad hyllning till Netflix succéserie "Familjen Bridgerton", som med sin första säsong blev en riktig snackis på grund av sina heta romantiska scener.

Har du någonsin grubblat över det stora frågorna? Som till exempel om det finns en gud? Eller vad personer inom Svenska kyrkan tittar på för serier? Nej, inte det sistnämnda? Inte vi heller faktiskt. Men nu har vi fått svaret på just den frågan, som en skänk från ovan, utan att vi bad om det.

Under gårdagen släpptes den andra halvan av den tredje säsongen av Netflix succéserie Familjen Bridgerton, efter en månads uppehåll. Några som visade sig vara taggade på de nya avsnitten var Svenska kyrkan som postade om det på sociala medier.

Svenska kyrkans oväntade hyllning till Netflix snuskiga succéserie
Svenska kyrkan när nya avsnitt av "Familjen Bridgerton" släpps. Foto: Netflix.

Oväntad Bridgerton-hyllning av Svenska kyrka: ”Beskydda mig från alla spoilers”

För dig som inte upptäckt Svenska kyrkans konto på plattformen Threads är det hög tid att göra det. Kontot publicerar överraskande mycket innehåll med glimten i ögat, som till exempel i går när administratören för kontot uttryckte sin längtan till att få se de senaste avsnitten så snart som möjligt.

– Kära gode Gud, låt den här jobbdagen gå fort så jag kan gå hem och kolla på Bridgerton. Och beskydda mig från alla spoilers, tack på förhand. Amen, skriver Svenska kyrkan.

Det skämtsamma inlägget blir lite extra fnissigt med tanke på att serien till en början gjorde sig ett namn mycket tack vare sitt fokus på het romantik, med karaktärer som inte sällan gett efter för sina förtryckta känslor av lust.

Serien är i dag globalt uppskattad och den är givetvis mycket mer än bara sina "snuskiga" scener, men vi ger ändå Svenska kyrkan en liten extra kamratlig klapp på axeln för att de valde att skriva om just en serie som Familjen Bridgerton.

Skärmdump från Threads @svenskakyrkan.

Inlägget verkar också ha gått väl hem bland följarna på Threads.

– Detta är en av anledningarna att betala kyrkskatt, skriver en användare uppmuntrande som svar på Svenska kyrkans inlägg.

"Familjen Bridgerton" säsong 3 finns nu i sin helhet på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL