Recension: Presumed Innocent (säsong 1) – Jake Gyllenhaal i högform

Jake Gyllenhaal till Filmtopp om pendla mellan kärlek och vrede: ”Den svåra biten”

Nathalie Leth
Uppdaterad 14 juni 2024 kl. 05:58 | Publicerad 13 juni 2024 kl. 17:40

Filmtopp i samtal med Jake Gyllenhaal

I en intervju med Filmtopps Nathalie Leth berättar Oscarsnominerade Jake Gyllenhaal om arbetet med nya serien "Presumed Innocent".

Jake Gyllenhaal har gjort ett namn för sig själv genom kända produktioner som bland annat Nightcrawler, Prisoners och End of Watch där han har visat prov på att han är mästaren på att visa starka känslor. Vredesutbrott blandas med stark ångest och det är svårt att inte ryckas med i hans historier när omvärlden tycks påverka honom så intensivt.

Nu är han aktuell i rollen som Rusty Sabbich i Presumed InnocentApple TV+. Det är den första TV-serien Gyllenhaal medverkar i och den är ännu ett prov på Gyllenhaals emotionella skådespel.

Jake Gyllenhaal i "Presumed Innocent". Foto: Apple TV+

Jake Gyllenhaal om sin karaktärs emotionella balansgång i Presumed Innocent

Rustys liv vänds upp och ner när han anklagas för det groteska mordet på en nu före detta kollega. Många starka känslor bubblar fram och Filmtopps Nathalie Leth frågar Jake om hur den emotionella balansgången egentligen går till när han växlar om från kärleksfull familjefar till en man redo att lyfta nävarna för sin heder.

– Vi hade många diskussioner om det, om hur vi gör en aktiv karaktär som blir tillsagd att ligga lågt, och hur vi ingjuter den energin i serien och gör den sevärd, säger Jake Gyllenhaal till Filmtopp.

– Känslan av frustration från karaktären är oundviklig eftersom han möts av ett nytt dilemma i varje rum han går in i. Det är den svåra biten. Hur han håller känslorna inombords och hur de så småningom kommer fram.

"Presumed Innocent" har hyllats av kritikerkåren och här på Filmtopp fick den 5 av 5 i betyg. Serien finns nu att streama på Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL