Hannas bråk med Tommie i Robinson 2022: "stötande"

Hannas bråk med Tommie i Robinson 2022: "stötande"

Filmtopp
Uppdaterad 10 maj 2022 kl. 17:05 | Publicerad 09 maj 2022 kl. 07:05

Hanna kunde inte nå fram till Tommie gällande kvinnosynen

Hanna Bergwall är osams med Tommie Gyllin i Robinson 2022, detta efter att han valt en kvinna till sin grupp med motiveringen att hon ska sköta männen.

Robinson 2022 börjar drar ihop sig och sprickorna mellan vissa deltagare börjar bli allt större. Medan Linn Lund och Angela Praxedes har sin osämja, så har även Hanna Bergwall blivit ovän med Tommie Gyllin

Anledningen att det skär sig mellan de två är att lagkaptenen Tommie valde ut Angela som en av tre deltagare att bo med honom i Högborgen för att lägret behöver en kvinna som tar hand om männen.

Mer läsning:

Hannas bråk med Tommie i Robinson 2022: "stötande".
Foto: TV4.

Mer läsning:

Medan Tommie verkar uppriktig med att han inte menar något illa med sin motivering, och berömmer Angela för hennes förmåga att ta hand om andra, finner Hanna hans uttryck mansdominerande:

– Vilket århundrade lever vi i?, säger Hanna till tittarna. 

I en konversation med Desirée Renfors förklarar Hanna vidare hur hon ogillar Tommies motivering att välja Angela till lägret med honom, Peter Szabo och Filip Johansson

– Att han inte väljer Angela för att hon är Angela, utan för att hon är kvinna och kan sköta om hushållet... Jag måste gå och ta ett snack med honom, säger hon till Desirée  som kallar Tommies kvinnosyn är "förlegad".

Hanna vill att Tommie åker ut ur Robinson

Hannas bråk med Tommie i Robinson 2022: "stötande"
Foto: TV4.

 

När Hanna slår sig ner med Tommie för att förklara att hon tycker att hans uttryck är stötande och befäster könsroller i samhället, är det tydligt att Tommie inte alls förstår hennes syn på saken: 

– Jag har bott med Angela i två veckor och hon är jätteduktig på det hon gör. Hon är en jättetrevlig person, hon är äldre och hon är fembarnsmamma. Hon vet hur man tar hand om människor, säger Tommie.

Mer läsning:

Efter deras mindre lyckade samtal är Hanna tydlig inför tittarna med vad hon vill ska hända härnäst:

– Min bild av Tommie ändrades ganska drastiskt efter det samtalet. Att vi inte kan kommunicera överhuvudtaget gör att vi inte kan ha en relation. Därför vill jag att han ska röstas ut.

Du följer Hanna Bergwall och Tommie Gyllin i Robinson 2022 på TV4 och C More.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL