Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya filmer på HBO

Nya filmer på HBO

 • HBO
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
12 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Artikel
12 juni 2020

Filmtopp listar de bästa filmerna på HBO Max.

Letar du efter någon film att se på HBO Max? Filmtopp tipsar om de bästa rullarna som nyligen har tillkommit till streamingtjänsten.

Det finns mer än bara fantastiska serier på HBO Max. Även om kanalen och dess streamingplattform har gjort sig ett namn genom att flytta gränserna för vad en tv-serie kan vara, så har den också flertalet kvalitativa filmer tillgängliga för sina prenumeranter. I artikeln så kommer vi med HBO filmtips för den som är nyfiken på tjänstens filmutbud.

HBO är skickliga på att snappa upp rättigheterna till prisbelönta filmer som kan komplettera det imponerande serieutbudet. Kanalen har med stor framgång också – ända sedan 1980-talet – producerat en hel del originalfilmer och längre tv-specialer.

Är du ute efter en serie att titta på så har Filmtopp även listat bästa serierna på HBO Max 2022.

Kommande filmer på HBO Max 2022

The Batman – kommande ny film på HBO Max 2022
Foto: Warner Bros.

En av de främsta fördelarna med lanseringen av HBO Max är tillgången till Warner Bros. filmbibliotek. Det innebär inte bara att alla med streamingtjänsten får tillgång till gamla filmer från studion, utan även snabb tillgång till de nyare filmerna.

I Sverige landar nya filmer från Warner Bros. på HBO Max blott 45 dagar efter att de haft biopremiär. Warner ligger bakom bland annat alla DC Comics-filmer, men även sådant som Fantastiska vidunder och en hel del andra tunga titlar. Tidigare i år meddelade Warner dessutom att de vill producera 12 stycker HBO Max originalfilmer om året.

Vi har med andra ord en hel del spännande filmpremiärer att vänta på streamingtjänsten. Följ därför vår lista med de bästa filmerna på HBO Max 2022 som vi uppdaterar löpande.

Nya filmer på HBO Max 2022:

 • The Batman
 • Black Adam
 • Aquaman and the Lost Kingdom
 • The Flash
 • Fantastiska vidunder: Dumbledores hemligheter
 • Mission: Impossible 7
 • Elvis
 • Don't Worry Darling
 • Evil Dead Rise
 • The Duke
 • KIMI
 • The Matrix Resurrections

Nya filmer på HBO Max:

Judas and the Black Messiah (2021)

Nu kan du streama den tvåfaldigt Oscarsbelöande dramafilmen Judas and the Black Messiah på streamingtjänsten. Handlingen som bygger på en sann historia följer FBI-informatören William O'Neal som infiltrerar Illinois Black Panther Party och har i uppgift att hålla koll på dess karismatiske ledare, Fred Hampton. O'Neal är en yrkesbrottsling som helt förlorar sig i risken det innebär att manipulera både sina kamrater och sin hanterare, specialagent Roy Mitchell på FBI. Filmen vann Oscar för Bästa originallåt (Fight for You) och manliga huvudroll (Daniel Kaluuya).

Cry Macho (2021)

Den 91-årige yngligen Clint Eastwood är tillbaka med en ny film som han spelar huvudrollen i och regisserar. I Cry Macho spelar han en tidigare rodeostjärna som numera är hästuppfödare. Han åtar sig uppgiften att hämta en ung pojke från dennes alkoholiserade mamma, och under deras resa får Clintans karaktär lära sig vad det innebär att vara en god människa.

The Many Saints of Newark (2021)

Nya filmer på HBO Max – The Many Saints of Newark
Foto: HBO Max.

Är du ett fan av The Sopranos? Då bör du genast kolla in prequelfilmen The Many Saints of Newark, där vi får se hur självaste Tony Soprano blev den han blev. Anmärkningsvärt är dessutom att rollen som den unge Tony Soprano spelas av James Gandolfinis son, Michael Gandolfini.

Dune (2021)

Du har väl inte missat att dunderblockbustern Dune numera finns att streama på HBO Max? Denna fantasysmocka låter oss följa Paul Atreides (Timothée Chalamet), en begåvad man som måste resa med sin familj till universums farligaste planet. I detta stjärnspäckade spektakel ser vi även skådisar som Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård m.fl.

Godzilla vs. Kong (2021)

Bland nya filmer på HBO hittar vi en av årets största blockbusters. I den ställs de två bjässarna Godzilla och King Kong emot varandra med människan fast där emellan. Filmen håller hög visuell klass och gott om action som heter duga. En både underhållande och lyxig rulle att kickstarta nya HBO Max med.

The Suicide Squad (2021)

The Suicide Squad finns nu att streama på HBO Max.
The Suicide Squad finns nu att streama på HBO Max.

Efter David Ayers hårt kritiserade film från 2016 är balansen nu återställd. James GunnThe Suicide Squad är en hårdkokt actionrulle som också har stort utrymme för humor. Den följer superskurkarna Harley Quinn, Bloodsport och Peacemaker med flera, som släpps fria från ett hårt bevakat fängelse för att genomföra ett uppdrag på den farliga ön Corto Maltese.

Those Who Wish Me Dead (2021)

Långt ifrån den bästa av alla filmer som nu finns på HBO Max. Men ny är den och i huvudrollen syns ingen mindre än Angelina Jolie. Hon spelar en traumatiserad brandman som är stationerad i Montanas vildmark. När en flyende pappa och dennes sonkraschar efter att ha blivit beskjutna av två hejdukar, är det upp till hon att kliva till undsättning.

Malignant (2021)

Malignant är en ny film på HBO Max
Malignant är en av nya filmer på HBO Max.

Skräckmogulen James Wan är tillbaka med en ny rysare, som han både skrivit och regisserat. I Malignant förlamar chockerande syner av hemska mord Madison i fullständig skräck. Snart förstår hon också att dessa vakna drömmar inte alls är drömmar, utan obehagliga verkligheter.

The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021)

Bland nya filmer på HBO hittar vi också den senaste installationen i The Conjuring-franchisen. Den här gången tar spökjägarna Ed och Lorraine Warren tag i ett sensationellt fall baserat på verkliga händelser.

The Devil Made Me Do It skiljer sig stark i jämförelse med föregången The Curse of La Llorona eller spinoffen Annabelle. Här utmärker sig istället ett fokus på utredningen kring ett mord, den polisiära närvaron är stark i filmen, likväl den rättsliga processen och problematiken kring huruvida bevis från det ockulta håller i en domstol.

Mortal Kombat (2021)

I den här högoktaniga filmatiseringen på legendariska TV-spelsfranchisen Mortal Kombat följer vi en MMA-fighter som söker upp en av planetens främsta bekämpare för att hålla borta yttre hot, som kan få hela universum att gå under. Dumt – men underhållande!

Reminiscence (2021)

Reminiscence
Hugh Jackman och Rebecca Ferguson i "Reminiscence". Foto: HBO Max.

Vad händer när vi gräver i vårt förflutna? Det får vi delvis reda på i den nya science fiction-thrillern Reminiscence, där Nick (Hugh Jackman) hjälper kunder att komma ihåg förlorade minnen genom en vattentankmaskin. Till den dunkla verksamhetslokalen i Miami kommer alla möjliga människor i desperata behov av att finna svar eller mening. 

Reminiscence lämnar en existentiell reflektion av att sluta älta och gå vidare. Trots att berättelsen är fiktiv visar den en grym misär om mänskligheten. 

No Sudden Move (2021)

I det här 50-talsdramat med tungviktarna Benicio del Toro och Don Cheadle följer vi gangsters som knyts samman under mystiska omständigheter. De måste nu lista ut varför, vilket leder dem till misstanken att de blivit blåsta vid deras senaste stöt.

Med ett internationellt kritikersnitt på 76/100 är No Sudden Move en av de mer hyllade filmerna bland alla nya filmer på HBO. 

Wonder Woman 1984 (2020)

Gal Gadot tillbaka som Wonder Woman.
Gal Gadot tillbaka som Wonder Woman. Foto: HBO Max.

I den första Wonder Woman-filmen från 2017 äntrade amasonkrigaren Diana (Gal Gadot) första världskrigets stridsfält, efter att ha levt i isolation från omvärlden på ön Themyscira. Hon fick då hjälp att navigera sig i vår värld av piloten Steve (Chris Pine), vilket gav upphov till en hel del humoristiska inslag och varm kemi mellan Gadot och Pine. 

I uppföljaren använder återkommande regissören Patty Jenkins samma koncept, fast nu är det Diana som måste visa Steve vad som gäller år 1984, då han återvänder i en annorlunda skepnad efter att ha dött i första filmen. Det blir inte alls lika roligt och hjärtevärmande.

Tenet (2020)

Tänk dig att Christopher Nolan, med allt vad det innebär, skulle göra en Bondfilm så kommer du rätt nära Tenet. Här följer vi en agent (John David Washington) som får i uppdrag att förhindra ett tredje världskrig. Under sin internationella resa korsar han vägar med agenten Neil (Robert Pattinson), en rysk vapensmugglare (Kenneth Branagh) samt dennes hustru Kat (Elizabeth Debicki). 

Det är svårt att inte låta sig hänföras av de sinnessjukt snygga actionscenerna, Ludwig Göranssons pampiga musik och det fantastiska fotot – TACK för att vissa fortfarande får filma på riktig film!

Oslo (2021)

Oslo
"Oslo" är en av alla nya filmer på HBO. Foto: HBO Max.

Året är 1992. Relationen mellan Israel och Palestina är frostigare än på länge och ingen ände på stridigheterna dem mellan tycks vara inom synhåll. In i bilden träder två norska fredsmäklare med ambitionen att föra de två sidorna samman och komma ett steg närmare vapenvila. Ett åtagande som till en början tycks vara hopplöst, men som så småningom kommer att leda till den första direkta överenskommelsen mellan det israeliska och det palestinska styret.

Zack Snyder's Justice League (2021)

Efter att han lämnade projektet på grund av en familjetragedi klev Joss Whedon in och tog Zack Snyders plats som regissör. Efter år av fansens bönande har nu Zack Snyder fått släppa sin egna version av superjhjältefilmen "Justice Leage".

Världen hotas av undergång och Superman, Batman, Wonder Woman och några andra hjältar måste slå sig samman för att rädda dagen. Det är snyggt och hyfsat roligt.

The Commuter (2018)

Under de senaste tio åren har den före detta polisen Michael tagit pendeln till och från jobbet i New York. När han en dag träffar en mystisk passagerare ställs han inför en oväntad utmaning där han måste hitta en specifik pendlare – eller möta allvarliga konsekvenser. Tiden är knapp och alla ombord är misstänkta.

68-årige Liam Neeson har otippat nog blivit en av Hollywoods stora actionhjältar de senaste femton åren. The Commuter är inte hans bästa thriller, och dess upplägg för tankarna till Non-Stop, men är likväl en skön kick för den adrenalinstinne.

Nya dramafilmer på HBO Max:

The Way Back (2020)

Flera år efter att den lovande basketspelaren Jack Cunningham gett upp sina drömmar och fallit i svårt alkoholmissbruk anställs han som coach till ett basketlag på en skola. Här är hans chans att till slut uppnå någonting stort.

Ben Affleck har många gånger blivit kritiserad för sina rollprestationer, men hans insats i The Way Back är svår att klaga på. Hr kliver han in med full tyngd i rollen som avdankad baskettränare och visar att han kan vara en fullfjädrad karaktärsskådis. 

Allied (2016)

Allied är en av nya filmer på HBO
Foto: Paramount.

Bland nya filmer på HBO hittar vi Forrest Gump-regissören Robert Zemeckis spännande spiondrama som frontas av Marion Cortillard och Brad Pitt. Handlingen utspelar sig 1942 och följer en underrättelsetjänsteman som korsar väg med en fransk motståndskämpe på ett farligt uppdrag bakom fiendernas linje. 

Allied är ingen särskild chockerande eller blodig krigsfilm, utan istället en stämningsfull och episk sådan i lyxförpackning med övertygande insatser. Inte för att det kommer som en överraskning att Cortillard och Pitt presterar.  

If Beale Street Could Talk (2018)

HBO-filmtips – If Beale Street Could Talk
Foto: Lucky Dogs.

Barry Jenkins “If Beale Street Could Talk”, baserad på James Baldwins bok, är ett hjärtkramande drama om en ung kvinna som gör vad hon kan för att bevisa sin älskares oskyldighet till ett brott han inte har begått. 

Filmen är varm och vacker både när det kommer till det visuella och när det kommer till själva berättelsen. Rollprestationerna av, bland andra, KiKi LayneStephan James och, inte minst, Regina King, är dessutom rent strålande. 

King tilldelades Oscarsvinsten för bästa biroll för sin tolkning av rollen som Sharon Rivers. 

The Wrestler (2008)

Mickey Rourke i "The Wrestler".
"The Wrestler" är en av nya filmer filmer på HBO du inte får missa. Foto: Wild Bunch.

I "The Wrestler" följer vi en avdankad wrestlare som gör sitt bästa för att hamna på en rakare väg i livet och försonas med sin familj. 

Darren Aronofskys briljanta dramafilm The Wrestler stod för Mickey Rourkes stora comeback i rampljuset. Trots att filmen hade en väldigt klen budget fick den stor uppmärksamhet och mottog stående ovationer av kritikerkåren. En annan som älskade den var Axl Rose som lät produktionen använda Guns N' Roses-låten Sweet Child O' Mine utan kostnad. Sammanlagt blev det två Oscarnomineringar, för just Rourkes och Marisa Tomeis insatser. 

The Social Network (2010)

Prisbelönta The Social Network på HBO.
Foto: Walt Disney Studios

Mark Zuckerberg och hans digitala imperium har haft det svettigt om öronen den senaste åren. Kontroverserna har avlöst varandra och kritiken mot Zuckerberg är ständig. Det är dock inte första gången som Zuckerberg har befunnit sig i en pressad situation. 

I Social Network får vi se berättelsen om hur Zuckerberg (Jesse Eisenberg), under sin tid som Harvardstudent, skapar vad som i slutändan kommer att bli det Facebook som vi känner till idag. Vägen dit är allt annat problemfri då Zuckerberg stäms av både rivaler och sin tidigare vän och medgrundare.

Social Network är regisserad av mästaren David Fincher och skriven av den lika stora manusmästaren, Aaron Sorkin

Whiplash (2014)

“Whiplash” är den prisbelönta filmen som satte stjärnskottet till regissör och manusförfattare, Damien Chazelle (La La Land (manus och regi), First Man (regi), etc.) på kartan. 

I intensiva 106 minuter för vi följa Andrew (Miles Teller) i hans kompromisslösa kamp för att bli en virtuos på jazztrummor, samtidigt som han pressas – ofta över gränsen – av sin lärare, Fletcher (J.K. Simmons). Filmen har en av filmvärldens svettigaste klimaxsekvenser.

Simmons briljanta rollprestation gav honom en Oscar i kategorin för bästa manliga biroll. Whiplash är en av nya filmer på HBO du bara måste se om du inte redan gjort. Annars se om den!

Her (2013)

Filmtips på HBO: Her.
Foto: United International Pictures.

Spike Jonze “Her” är en stilsäker framtidsskildring som handlar om relationen mellan en till stora dela isolerad författare och hans operativsystem. 

Her är i sin stillsamhet en känslomässigt laddad film som kommer att få dig att ifrågasätta allt du vet om kärlek. 

Joaquin Phoenix är oklanderlig i huvudrollen som Theodore och, trots att Scarlett Johanssons insats i filmen är begränsad till att vara rösten till operativsystemet, så lämnar även hennes rolltolkning ett bestående intryck. 

Amy Adams, Rooney Mara, Chris Pratt och Olivia Wilde är ytterligare skådisar som vi får se i denna annorlunda och fantastiska film.

Argo (2012)

Oscarsvinnaren Argo finns på HBO.
"Argo" tillhör också de nya filmer på HBO du vill ta tillfället att se. Foto: Twentieth Century Fox.

I “Argo” får vi det bästa från två världar, när en CIA-agent arbetar undercover som Hollywoodproducent, med syfte att frita amerikanska gisslan i Iran. 

Filmen, som är baserad på gisslankrisen i Iran 1979–1981, är spännande och intensiv, och den blev en stor succé när den kom. Argo vann bland annat tre Oscars, inklusive statyetten för bästa film. 

Ben Affleck står både som filmens regissör och som skådespelare i huvudrollen som Tony Mendez. Vi får också se skådespelarinsatser av Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman, m.fl. 

Nya komedier på HBO:

Locked Down (2021)

Anne Hathaway och Chiwetel Eijofor spelar ett par som medan hela London är i lockdown får en idé om hur de kan tjäna rejält med pengar. Denna idé mynnar ut i en välplanerad heist där riskerna är stora, men prispotten desto större. 

Underhållande och välskriven pandemikomedi med två stora Hollywoodbegåvningar i spetsen. Något att fördriva tiden där hemma? Skulle tro det!

Smala Sussie (2003)

Smala Sussie
Foto: Sandrew Metronome.

Erik som lämnat Värmland för att lyckas i Stockholm återvänder när han får reda på att syrran Sussie är försvunnen. I sitt sökande blir han påmind om varför han lämnade stan från första början.

Under 2000-talet var Ulf Malmros ohotat bäst i Sverige. Komedikungen gav oss då flera perfekta filmer där Smala Sussie är den som sticker ut mest. Småstadsskildringen och karaktärer som den hopplöse pundaren Pölsa med sina Scarface-konferenser och bysnuten Billy Davidsson glömmer vi aldrig. Har du ännu inte sett svensk filmhistorias kanske bästa komedi någonsin? Se den genast. Har du redan sett den hundra gånger? Se den igen! Såg du den och ogillade den? Då är du galen.

Tårtgeneralen (2018)

Mikael Persbrandt i "Tårtgeneralen".
Foto: SF Studios.

Bland nya filmer på HBO hittar vi en annan skön småstadsskildring, Filip och Fredriks kärleksbrev till Köping. "Tårtgeneralen" berättar historien om den försupne idésprutan Hasse P som på 80-talet ville sätta staden på kartan genom att baka världens största smörgåstårta. 

Robert Gustafsson var först tilltänkt titelrollen, men den landade till slut hos Mikael Persbrandt, som blev Guldbaggenominerad för Bästa manliga huvudroll. Och visst är han underbar som Hasse P i Tårtgeneralen. Sevärd svensk komedi och stark spelfilmsdebut av regiduon. 

Horrible Bosses (2011)

Horrible Bosses 2
Foto: New Line Cinema.

“Horrible Bosses” landade för ett tag sedan på HBO Max. Komedin med det globalt relaterbara ämnet "odrägliga chefer" är en spänningsfylld skrattfest med de alltid lika roliga Charlie Day, Jason Sudeikis och Jason Bateman i huvudrollerna. 

Nick (Bateman), Dale (Day) och Kurt (Sudeikis) är ute efter att befria sig själva från plågorna som deras hemska chefer utsätter dem för, men deras plan för att lyckas med detta visar sig vara allt annat än idiotsäker. 

Jennifer Aniston glänser i rollen som den sexuellt ofredande tandläkarchefen, doktor Julia Harris.

Även "Horrible Bosses 2" (2014) finns att streama på HBO Max. 

This is the End (2013)

Stjärnspäckat i This is the End på HBO
Foto: United International Pictures.

Redo för jordens undergång? Nej? Det är inte de tafatta Hollywoodstjärnorna i “This Is the End” heller. I denna spårade och stjärnspäckade komedi spelar skådisar som James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen, Craig Robinson, Michael Cera, Emma Watson, m.fl. extrema versioner av sig själva. 

Under en fest hemma hos James Franco så kommer den – apokalypsen. Plötsligt är Hollywoods humorelit fast i Francos hus och måste kämpa för sin överlevnad, samtidigt som de knappt klarar av att hantera varandra. 

This is the End har sina brister, men att få se stjärnskådisarna i filmen driva med sig själv på sättet som de gör är både uppfriskande och roligt. Förtjänar plats på listan med nya filmer på HBO du inte vill missa.

Flera av de nyaste originalfilmerna från HBO:

HBO har producerat många framgångsrika originalfilmer genom åren. Exempel som finns är Gus Van Sants kontroversiella film om Columbine-skolskjutningen, Elephant, det existentiella dramat The Sunset Limited med Samuel L. Jackson och Tommy Lee Jones i huvudrollerna och filmatiseringar av deras redan älskade serier, som förra årets Deadwood: The Movie.

HBO-filmerna har en tendens att glida under radarn, men de håller ofta hög kvalitet och bör inte ignoreras. 

Crazy, Not Insane 

Crazy Not Insane är en av nya filmer på HBO 2020
Foto: HBO Max.

HBO:s senaste originalfilm på dokumentärfronten är Crazy, Not Insane följer psykologen Dorothy Otnow som analyserar kända mördare för att få ett bättre grepp om dem, men framförallt för att hjälpa tittaren att förstå deras beteenden. Filmen är ingen dokumentär av dess sanna bemärkelse, utan blandar även in spännande inslag av fiktion. 

Kill Chain: The Cyber War on America's Elections

Kill Chain
Foto: HBO Max.

I den spännande dokumentären "Kill Chain: The Cyber War on America's Elections", som är en av nya filmer på HBO, följer vi en finsk hacker och en valexpert som ger oss en skrämmande inblick i hur oskyddat den amerikanska röstsystemet är. 

”Allt går att hacka”, menar hackern Harri Hursti, trots att många med ansvar i USA påtalar att det inte alls finns några säkerhetsrisker i valsystemet. HBO-dokumentären blir väldigt teknisk när vi möts av alla svagheter i både maskiner och upplägg.

Kill Chain är en viktig dokumentär som lyfter ett problem som allt fler bör ta på allvar – om USA ska ha ett verkligt demokratiskt val 2020. 

Bad Education

Hugh Jackman m.fl. i Bad Education på HBO.
Foto: HBO Max.

Bland de senaste i raden av kvalitetsfilmer från HBO är "Bad Education" med Hugh Jackman och Allison Janney i huvudrollerna. 

Filmen är baserade på verkliga händelser i början på 2000-talet och handlar om två skolinspektörer inom ett av USAs mest framgångsrik skoldistrikt. Inspektörerna, Frank Tassone (Jackman) och Pam Gluckin (Janney), hamnar i skottgluggen för en skolreporter som upptäcker att inte allting står rätt till med skoldistriktets ekonomi. 

Jackman och Janney är båda lysande i aningen skruvade Bad Education, i vilken vi också kan se insatser av namn som Ray Romano, Welker White, Annaleigh Ashford, Geraldine Viswanathan, m.fl.

Se trailern till Bad Education här:

Yvonne Orji: Momma, I Made It!

Yvonne Orjis humorspecial på HBO.
Foto: HBO Max.

Yvonne Orji är kanske främst känd som Molly Carter i HBO-serien “Insecure”, men i Yvonne Orji: Momma, I Made It! får vi se Orji som sig själv i en timmes lång humorspecial. 

Orji är född i Nigeria, men uppvuxen i USA, och i specialen ger hon sin humorfyllda syn på vad hennes identitet innebär för henne.

I Momma, I Made It! får vi se Orji uppe på scenen, där hon delar med sig av sina erfarenheter, samtidigt som klipp från hennes senaste resa till Nigeria vävs in i specialen.

Tycker du dig ha sett majoriteten av HBOs prisbelönta serier så är det god tid att utforska streamingtjänstens filmutbud. Det finns flera nya filmer på HBO och sevärda originalfilmer men även en mängd stora filmtitlar från Hollywoods största filmstudios.

För fler listor --> Scrolla vidare!

 

NÄSTA ARTIKEL