Alla nya Astrid Lindgren-produktioner

KLART: Då har nya Ronja Rövardotter serien premiär 2023

  • Viaplay
Filmtopp
Uppdaterad 06 november 2023 kl. 08:11 | Publicerad 06 december 2022 kl. 09:12

Stor uppdatering om den kommande serien

Inspelningarna av Astrid Lindgren-klassikern är i full gång. Nu har vi fått veta när vi kan förvänta oss att se nya Ronja Rövardotter ha premiär.

När Viaplay tidigare i höstas meddelade att Kerstin Linden fått den eftertraktade rollen som Ronja och Jack Bergenholtz Henriksson rollen som vännen Birk väckte nyheten stor uppmärksamhet. Nu presenteras fler namn i den redan stjärnspäckade rollistan med Christopher Wagelin (Mattis), Sverrir Gudnason (Borka), Krista Kosonen (Lovis) och Maria Nohra (Undis). Rollen som Mattis äldsta och klokaste rövare Skalle-Per spelas av skådespelaren och komikern Johan Ulveson.

Mer läsning:

Utöver Johan Ulvesons medverkan i nya Ronja Rövardotter är även Pernilla August aktuell i en helt ny roll som borgmästaren Valdir – en karaktär som får en betydande roll i Viaplays nytolkning. Pernilla själv har en stark koppling till Astrid Lindgren-klassikern.

– Såklart både lästes och tittades Ronja Rövardotter på hemma hos oss så den historien ligger mig väldigt varmt om hjärtat och det är med stor glädje jag tar mig an en av karaktärerna i den här berättelsen. Jag ser väldigt mycket fram emot att få vara en del av en saga som förhoppningsvis kommer att ses på av mina barnbarn och deras barn. Ronja är ständigt aktuell och en inspiration, hon går sin egen väg och ”passar inte in” och det är bra, mera sådana förebilder behövs nu, säger Pernilla August. 

Se Filmtopps exklusiva intervju med Pernilla August från inspelningen av "Ronja Rövardotter".

Vid sin sida har borgmästaren Valdir bland annat den envisa och hämndlystna fogden Cappa, en karaktär som broderats ut från boken och som spelas av Vera Vitali

– Det känns väldigt spännande att vara en del av detta projekt. Att som skådespelare få gå in i Ronja Rövardotters värld är en ynnest och en spännande utmaning. Rollen jag spelar skiljer sig från allt jag gjort tidigare och jag känner full tillit för teamet bakom och framför kameran, säger Vera Vitali. 

Mer läsning:

KLART: Då har nya Ronja Rövardotter serien premiär 2023
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Uppdatering: Viaplay skjuter på Ronja-serien

I Mattisborgens rövargäng ingår Per Lasson (Sturkas), Mattias Silvell (Joen), David Wiberg (Jutis), Lancelot Ncube (Tjegge), Omid Khansari (Fjosok), Björn Elgerd (Tjorm), Nils Kärnekull (Lill-Klippen), Linus Eklund Adolphson (Pelje), Isa Aouifia (Turre), John Alexander Eriksson (Knotas) och Kim Kold (Labbas). 

I Borkas rövargäng syns bland andra Logi Tulinius (Ulv), Joakim Nätterqvist (Dockas) och Fredrik Alfredsson (Björn).

Serien var inledningsvis tänkt att ha premiär i slutet av året men nu stoppar Viaplay Ronja Rövardotter-serien. Detta bekräftades av streamingtjänsten måndagen den 6 november.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL