KLART: Champions League återvänder till Viaplay

KLART: Champions League återvänder till Viaplay

  • Viaplay
Emil Oscar Rasmussen
29 maj 2024 kl. 09:00

Kronjuvelen tillbaka på Viaplay i höst

De senaste åren har Viaplay tappat eller sålt rättigheterna till flera av fotbollens mest prestigefyllda tävlingar, men nu annonserar man att Champions League återvänder till hösten.

Häromåret tappade Viaplay rättigheterna fotbollsvärldens mest prestigefyllda klubblagsturnering, Champions League, men i dag kan streamingtjänsten avslöja att man återtar värdskapet för Champions League-sändningarna i Sverige redan till hösten.

Filmtopp rapporterade redan i april om att det ryktades om att Champions League var på väg tillbaka till Viaplay. Uppgifter som man nu bekräftar.

Viaplay säkrar Champions League-rättigheterna till och med 2026/2027

Viaplay har länge varit en av giganterna när det kommer till att erbjuda livesänd sport i Sverige, inte minst när det kommer till europeisk fotboll. Men den senaste tiden har positionen på tronen sett allt osäkrare ut.

I mars stod det klart att Prime Video exklusivt kommer att visa delar av kommande Premier League-säsong och i april meddelade Disney+ att man tar över rättigheterna till Europa League och Conference League.

Nu tar Viaplay nya krafttag genom att säkra den största av de europeiska klubblagsturneringarna.

– Vi är väldigt stolta att ha Champions League tillbaka på Viaplay och kunna erbjuda våra tittare den mest prestigefyllda turneringen på klubbnivå. Vi hade redan ett otroligt starkt sportutbud och med Champions League stärker vi det ytterligare. Vi ger tittarna fotboll på absolut högsta nivå, säger Christian Albeck, tillförordnad vd för Viaplay Group i Sverige, i ett pressmeddelande.

Förvärvet av Champions League kommer i samband med att turneringsformatet görs om. Istället för det traditionella gruppspelet kommer ett ligasystem att introduceras, där varje deltagande lag spelar minst åtta matcher vardera, och eventuellt fler om man kvalificerar sig till slutspel.

I praktiken innebär detta att fler matcher kommer att spelas i turneringen. Tidigare har 137 matcher spelats över 17 veckor, men med det nya formatet spelas 203 matcher över 19 veckor.

Det har ryktats om att Viaplay och Prime Video kommer att samarbeta med Champions League-sändningarna, precis som med Premier League, men några sådana uppgifter har inte bekräftats.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL