EXTRA: Prime Video börjar visa Premier League-matcher i Sverige

EXTRA: Prime Video börjar visa Premier League-matcher i Sverige

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
27 mars 2024 kl. 10:03

Visar exklusivt matcher från och med kommande säsong

I dag meddelar Prime Video att de kommer att ta över delar av de svenska sändningsrättigheterna för Premier League, från och med säsongen 2024/2025.

Prime Video visar exklusivt 38 Premier League-matcher per säsong

De senaste åren är det Viaplay som stått som ensam rättighetsinnehavare för Premier League-sändningar i Sverige, men nu avslöjar Prime Video att de kommer att ansvara för 38 matcher per säsong, från och med 2024/2025-säsongen.

Avtalet kring Premier League-sändningarna sträcker sig över de kommande fyra säsongerna och beskrivs av Prime Video som en del av ett större avtal med Viaplay, som även innefattar rättigheterna till nio tidigare Viaplay-serier.

EXTRA: Prime Video börjar visa Premier League-matcher i Sverige
Foto: Unsplash.

Visar den tidiga lördagsmatchen från och med 2024-2025-säsongen

I kölvattnet av Viaplays kris har streamingtjänsten valt att sälja av delar av rättigheterna till kronjuvelen som är Premier League-fotbollen. Majoriteten av matcherna kommer fortsatt att visas på Viaplays kanaler de kommande säsongerna, men konkurrenten Prime Video tar från och med nästa säsong över ansvaret för samtliga matcher som startar klockan 13.30 på lördagar. Upplägget gäller även för danska Prime Video-kunder.

Matcherna på Prime Video kommer att finnas tillgängliga exklusivt på streamingplattformen för tjänstens abonnenter, utan extra kostnad. Streamingtjänsten utlovar också lokal kommentering till de 38 matcher per säsong som kommer att visas.

Övertagandet av rättigheterna är i linje med Prime Videos strategi på många andra marknader, där man till exempel visar UEFA Champions League i Italien, Tyskland och även i England från och med nästa säsong. På marknader runt om i världen visas dessutom några av de största turneringarna och tävlingarna inom bl.a. tennis, fotboll och kricket.

Jana – Märkta för livet
"Jana – Märkta för livet". Foto: Prime Video.

Flera tidigare Viaplay-serier på Prime Video

Beskedet om att Prime Video tar över delar av Premier League-rättigheterna följer det tidigare avslöjandet om att Prime Video blir hem till följande nio titlar som tidigare fanns på Viaplays agenda:

  • Bullshit – premiär 19 april
  • Jana - Märkta för livet – premiär 19 april
  • Furia (säsong 2) – premiär 19 april
  • The Commoner – TBA
  • The Fortress – TBA
  • In the Name of Love – TBA
  • Paradis City – TBA
  • Solo/Dancing Alone – TBA
  • Den som dräper (säsong 4) – TBA

Filmtopp håller dig uppdaterad om senaste nytt gällande Prime Video och kommande innehåll på den svenska marknaden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL