Uppgifter: Champions League lämnar TV4 Play – flyttar till Viaplay

Uppgifter: Champions League lämnar TV4 Play – flyttar till Viaplay och Amazon

Axel Diedrichs
19 april 2024 kl. 13:04

Likaså flyttas turneringar till Disney

Snart kan världens största fotbollsturnering få ett nytt hem. Champions League uppges vara på väg bort från TV4 Play för att istället visas på Viaplay. Även Amazon Prime Video sägs få visa ett urval av matcher.

Kartan för fotbollssändningarna i Norden håller på att ritas om. Nyligen kunde vi rapportera att Prime Video börjar visa Premier League-matcher i Sverige. Nu skriver Fotbollskanalens chefredaktör Olof Lundh att Viaplay försöker knipa rättigheterna till att visa Champions League. Men det verkar inte röra sig om fullt exklusiva rättigheter – Amazon Prime Video sägs även de få tillgång till flertalet matcher.

"Aldrig tidigare sålts bara några månader före det börjar gälla"

Olof Lundh, som mer än sällan syns till i frågesportsprogrammet Alla mot alla, har varit aktiv fotbollsjournalist sedan nittiotalet och har säkerligen ett lika brett som pålitligt nätverk inom branschen. Därför vågar vi tro på honom när han säger att Champions League är på väg bort från TV4 Play.

– Det sägs att Viaplay ska slutförhandla om Champions League i Sverige och Danmark och uppgifter gör gällande att Amazon ska vara med på någon match per omgång, skriver Olof Lundh i sin krönika och fortsätter: 

– Vi får väl se när det blir klart, men aldrig tidigare har Champions League sålts bara några månader före det börjar gälla. 

Om Champions League skulle försvinna från TV4 Play lär det med största sannolikhet innebära att man även byter studio. Då kan vi komma att få se profiler som Erik Niva och Lars Lagerbäck kommentera de största matcherna istället för Vicky Blommé och Henok Goitom med kompani. 

Disney kan ta klivet in på den nordiska sportmarknaden

Vidare rapporterar Olof Lundh att en annan streamingtjänst kan komma att ge sig in i kampen om att visa europeisk fotboll mycket snart. Det rör sig om Disney, som uppges vara nära att landa rättigheter till att visa de två ligorna Europa League och Europa Conference League. Uppgifterna kommer initialt från Kampanje

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt de olika fotbollsrättigheterna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL