TV4:s jättemiss – råkade spoila Robinson-finalen

TV4:s jättemiss – råkade spoila Robinson-finalen

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
25 maj 2024 kl. 12:54

Avslöjande låg uppe i flera timmar på TV4 Play

På söndag är det dags för den efterlängtade Robinson-finalen men redan under lördagen råkade TV4 spoila delar av vad som komma skall.

Läs EJ vidare artikeln om du inte vill få delar av Robinson-finalen avslöjade för dig.

I hela femtio avsnitt av säsongen har tittarna slaviskt följt spänningen i Sveriges största realityserie Robinson våren 2024 som haft folkkäre Anders Lundin åter i programledarrollen. Eventuella spoilers är därför väldigt känsliga, men trots detta tenderar de att kunna läcka ut. Inför den aktuella säsongens avgörande är det TV4 själva som råkar spoila en viktig del av finalen.

TV4:s jättemiss – råkade spoila Robinson-finalen
Foto: TV4.

TV4:s jättemiss – råkade spoila Robinson-finalen

Flera tittare ska ha hört av sig till Aftonbladet med information om att det ligger uppe ett avslöjande inför säsongsfinalen på streamingtjänsten TV4 Play. Inför finalen kvarstår fyra deltagare, Marcus Håkanson, Olivia Lindegren, Simone Sjöström och Maureen Asic, men på en nedräkning avslöjar man vilket kön som kommer att vinna tävlingen på söndag. Detta betyder också att följarna som fångat upp missen vet vem som kommer att ryka i det allra sista örådet och därmed inte får tävla.

När missen blev känd var TV4 snabba på att plocka bort spoliern från tjänsten, och skyller på "tekniska problem" som de går ut och beklagar.

– Ett tekniskt problem gjorde att bild och rubrik på ett schemalagt klipp syntes under en kort stund på TV4 Play. Vi beklagar det inträffade, säger programmets exekutiva producent Caroline Norrby till Aftonbladet. 

Att det är ett tekniskt program går naturligtvis att ifrågasätta. Snarare är det väl att man borde ha skrivit "Hen vinner Robinson 2024" än att ge bort om personen i fråga är en kvinna eller en man. 

TV4:s jättemiss – råkade spoila Robinson-finalen
Skärmdump från TV4 Play.

Finalen i vårens "Robinson" 2024 går av stapeln på söndag klockan 20:00 på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL