Storfavoriten Per Renström ute ur Farmen – var chanslös mot rivalen

Storfavoriten Per Renström ute ur Farmen – var chanslös mot rivalen

  • TV4 Play
Uppdaterad kl. 18:03 | Publicerad 14 mars 2024 kl. 18:03

Föll på hallon, squash och morot

I finalveckans första kamp ska fem finalister bli till fyra. Per Renström, den sista medlemmen i "sekten" som är kvar på gården, ska möta Tim Mäklin och bara en av dem kommer få återvända till gården.

När Per Renström och Tim Mäklin möts inför kampen är den sistnämnda förvånansvärt samlad. Han förklarar att han tycker det är kul att få vara där och att han är mer taggad än orolig.

Per Renström är desto mer nervös, men kallar också Tim för "den svagaste spelaren av de fyra" som återstår på gården. Han berättar att han hellre hade valt att slå Tim i finalen, men eftersom han inte var immun fick det istället bli nu direkt.

Tim Mäklin om Per Renström: "En envis gubbe"

Anna Brolin beskriver de båda deltagarna som "antagonister", vilket stämmer bra med tanke på att Per och Tim har varit ärliga med sina avsikter att slå ut varandra sedan dag ett. Killarna börjar munhuggas direkt när Anna frågar hur de ser på sina motståndare – Tim tycker att Per är "en envis gubbe" och säger att "det ska bli en ära att få skicka ut honom". Per, å andra sidan, tycker att Tim framstår som oerfaren och att han verkar ha mycket mer att bevisa.

När de får veta att det ska tävlas i kunskaper om grödor och växter muttrar Tim att han "hade hoppats på en boxningsmatch eller något" och får medhåll från Per

– Jag ville ju upp i ringen och kötta och så blir det grödor, det tråkigaste jag vet, säger Tim besviket.

Foto: TV4.

Flest rätt vinner, den andra försvinner

Kampen går ut på att de ska skriva ner namnet på 10 grödor i följd och den med flest antal rätt kommer få fortsätta äventyret på farmen. Per Renström verkar synligt nervös. Tim Mäklin verkar däremot otroligt fokuserad – han nästintill blir ett med grödorna som står framför dem på bordet.

När tiden är ute och poängen ska räknas drar Tim ifrån direkt. Han sätter både havre, hallon och squash medan Per bara får rätt på havre. Därefter prickar båda in sockerärta, purjolök, grönkål och gräslök. 

Avgjordes på morotsblast

Väl framme vid bricka nummer åtta är spänningen olidlig. Om Tim är ensam med att ha rätt på nästa bricka går han vidare och Per får åka hem. Framför brickorna står en vas med grön, flikbladig blast.

Tim vänder på sin skylt, där står det "morot". Per ser ut att ta en djup suck innan han vänder på sin skylt, där det står "persilja".

– Rätt svar är... morot! ropar Anna Brolin.

Foto: TV4.

"Den största vinsten"

Tim glädjevrålar rakt in i kameran. Han har lyckats slå ut Per, som själv har vunnit otaliga kamper förr

– Det är så jävla sjukt, sekten är ute! Det här är den största vinsten, det är så jävla härligt, säger Tim.

Trots att han har blivit utslagen är Per inte så uppgiven som man hade kunnat tro. Han medger trots allt att Tim är en värdig vinnare och önskar honom lycka till i finalen. Han är varken ledsen eller bitter, utan istället nöjd med resan han har gjort.

– Det är inte så lätt att vara besviken när man har kommit såhär långt, säger Per.

Även om han och Tim har haft sina sammandrabbningar har det alltid varit respektfullt, eftersom de "alltid har skiljt på person och spel", förklarar han.

Missa inte säsongsfinalen som sänds på söndag, när Tim Mäklin, Fredrik Trygg Kummetz, Cornelia Nordensson och Levin Larsson gör upp om vem som ska bli årets farmare och får plocka hem en halv miljon kronor.

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL