Tunga bilder i Farmen – deltagarna bryter ihop när Göran slaktas

Starka bilder i Farmen – deltagarna bryter ihop när Göran slaktas

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
30 januari 2024 kl. 20:01

Inget avsnitt för känsliga tittare

I kvällens avsnitt av "Farmen" 2024 varnas tittarna för starka bilder. Grisen Göran ska slaktas, vilket får flera av deltagarna att bryta ihop.

Efter en vecka där gruppen började hitta tillbaka till varandra blev harmonin som bortblåst när den omtyckte deltagaren Ciro Cucarano fick lämna Farmen 2024 och Tim Mäklin utseddes till storbonde. I tisdagens avsnitt finner de alla däremot gemenskap på nytt när de ska få en lektion i hur man slaktar ett djur. Samtliga tycker att det är tufft när grisen Göran som de kommit nära ska sätta livet till för att bli mat på bordet.

Starka bilder i Farmen – deltagarna bryter ihop när Göran slaktas
Hans Wincent har förberett grisen Göran för slakt. Foto: TV4.

Starka bilder i Farmen – deltagarna bryter ihop när Göran slaktas

Många anser det utgöra säsongernas tyngsta inslag när farmarna ska lära sig hur man går tillväga för att slakta ett djur, och i år är det inget undantag. Förutom att tittarna drabbas av de starka bilderna, så har även deltagarna det på plats oerhört tufft när det väl är dags. Den här gången är det grisen Göran som ska förberedas för slakt för att senare flås och styckas. 

Flera tar det hela väldigt tufft, i synnerhet Jennifer Valencia och Cornelia Gyllborg som har svårt att möta dagen och lektionen som väntar.

– Det känns väldigt jobbigt att nu, idag, ska Göran dö för att vi ska äta honom. Jag vill inte prata med de andra om det, det är mycket som försiggår i huvudet, säger Cornelia Gyllborg.

Starka bilder i Farmen – deltagarna bryter ihop när Göran slaktas
Jennifer Valencia finner det riktigt svårt att se på när grisen Göran ska jagas in för slakt. Foto: TV4.

– Det är en sak att gå och handla köttet än att ta hand om det och behöva döda det. Det är nyttigt och därför ska jag vara med, men jag är inte redo för det, säger Jennifer Valencia till programledaren Hans Wincent som frågor hur det känns.

– Man kanske aldrig blir riktigt redo. Det är något man ska respektera, att man släcker ett liv, så är det, säger Wincent till gruppen.

Cornelia brister ut i tårar när Wincent bedövar Göran och tömmer honom på blod. 

– Det är jobbigt att ett djur ska dö för att vi ska äta. Jag älskar djur, de är så snälla och oskyldiga. Jag kan inte ens kolla på en film där en hund dör, då lipar jag, säger hon.

Du följer Farmen "2024" på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL