Robinson 2024 – Marcus Håkansson om relationen till Alexander Strandberg idag

Robinson 2024 – Marcus Håkansson om relationen till Alexander Strandberg idag

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 25 maj 2024 kl. 07:15 | Publicerad 23 maj 2024 kl. 17:00

"Vi har sms:at"

Under finalveckan har de två haft vad man kan kalla för en "match i matchen". Nu berättar Marcus Håkansson om relationen till Alexander Strandberg idag.

Snabbversion
  • Marcus Håkansson och Alexander Strandberg har tjafsat allt mer under finalveckan av "Robinson". 
  • I en intervju med Filmtopp minns tillbaka på relationen från början i "Gränslandet" till när Alexander kommer in i "Robinson". 
  • Marcus svarar på frågan om hur relationen ser ut idag.
  • Marcus och Alexander kommer att träffas i sommar.

Robinson våren 2024 börjar närma sig sitt slut och bland de kvarstående deltagarna finns Marcus Håkansson, som vi den senaste tiden hamnat i en växande konflikt med Alexander Strandberg. De drar sig inte för att säga vad de tycker och eldar på varandra inför tävlingar. Filmtopp har pratat med Marcus som berättar hur deras relation ser ut hemma i Sverige, flera månader efter att Robinson spelats in.

Robinson 2024 – Marcus Håkansson om relationen till Alexander Strandberg idag
Foto: TV4.

Marcus Håkansson om relationen till Alexander Strandberg idag

När Marcus Håkansson berättar för Filmtopp om hur hans relation till Alexander ser ut idag, minns han tillbaka på hur bra den var när de först lärde känna varandra. 

– Jag hade fantastiska dagar med honom och Mark i Gränslandet. Då var det feel good-TV med allting frid och fröjd. Sen kommer han till ön och dynamiken förändras lite där, av naturliga skäl. Det blir tävlingar och spelmässigt är jag svår att spela med sett till röstningsläget som var.

Kan du förklara mer ingående vad det var som gick snett?

– Alex berättar för de andra att han tagit i hand med Mark att han ska slå ut Pål. Det är det första han säger till mig, och sen lägger han till: ”om du talar om får de övriga att de röstar på dig, så kan du slå ut honom i en duell, för att du är ju så stark”. Jag tänkte "ärligt talat Alex, varför skulle jag riskera min finalplats?". Här ändrades vår dynamik och blev lite mer tuppfäktning. Jag tycker att han är jäkligt mycket mer spelare än vad han utger sig för att vara. Han har gjort en enorm resa, är en fin kille och har gjort saker som är helt fantastiskt, en fin familj. Men i Robinson spelar han enormt mycket mer än vad som kommer fram. 

Robinson 2024 – Marcus Håkansson om relationen till Alexander Strandberg idag
Foto: TV4.

"Han vill vinna, jag vill vinna"

Pratar ni någonting idag?

– Vi har sms:at och det är gott mellan oss, men det är inte så att det rings varannan dag. Det där kan nog ändras också, säger Marcus och fortsätter:

– Mark har varit på besök och bott över många gånger, jag älskar honom. Han går under namnet "Uncle Mark" hos våra barn. Sen är Alex på västkusten och jag är bara där på sommaren, men vi kommer att ha någon korvafton i sommar. Vi kanske träffas och gör det någon gång då och då framöver.

Så det finns inget groll mellan dig och Alexander?

– Nej, absolut inte. Han vill vinna, jag vill vinna och så blir det några gliringar. Det är inga konstigheter. 

Vi tackar Marcus för pratstunden. Du ser hans och Alexander Strandbergs resa i "Robinson" på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL