Detta gör Alexander Strandbergs efter Robinson – projekt med Pelle Lilja

Detta gör Alexander Strandberg efter Robinson – projekt med Pelle Lilja

Axel Diedrichs
Uppdaterad 25 maj 2024 kl. 07:00 | Publicerad 23 maj 2024 kl. 13:35

Robinson-deltagaren Alexander Strandberg idag

Alexander Strandberg är tveklöst den mest omtalade deltagaren i "Robinson" våren 2024 på TV4. Här tittar vi på vad han gör efter det stora äventyret.

I varje Robinson-säsong går det att hitta de deltagare som sticker ut i mängden och lockar extra mycket uppmärksamhet. I den aktuella vårsäsongen är det inget snack om att Alexander Strandberg, 45, är den mest omtalade. Många minns honom från höstsäsongen 2022 där han tog sig en bra bit in på finalveckan. Den här gången fick han kliva in som veteran för att starta sin resa i Gränslandet och sen kriga sig in i den eftertraktade huvudtävlingen för att se om han kan bärga hem statyetten.

Detta gör Alexander Strandberg efter Robinson – projekt med Pelle Lilja
Alexander Strandberg. Foto: TV4.

Vad gör Alexander Strandberg idag?

Som flera kanske känner till arbetar Alexander Strandberg som egenföretagare, detta tillsammans med hustrun Karin. Sedan 2019 driver de båda verksamheten Strandberg&Strandberg AB som är en samtalsmottagning för personer i diverse utsatta situationer. 

– Vi har drivit vår samtalsmottagning i snart 5 år. Från början var det endast fokus på missbruk och beroende samt anhörigproblematik, och det är fortfarande ett av våra huvudfokusområden, men över tid har vår verksamhet också utvecklats och växt inom flera områden. Ett av dessa områden som våra hjärtan bultar lite extra för är våldsutsatta kvinnor, skriver Alexander Strandberg i ett inlägg på sitt Instagram-konto som publicerades i april månad detta år.

Strandberg & Strandberg började som en verksamhet hemma i paret Strandbergs hem, under tiden som de hade små barn. I dag kan de leva på företaget, berättar Alexander för sina följare på Instagram. 

Förutom att jobba för att försöka göra andras liv bättre, så fortsätter Alexander att engagera sig med sin träning. Vi kan se att han delar med sig av bilder från gymmet där han försöker motivera andra till att komma framåt i sin hälsoutveckling, och att han gjort samarbeten med Tillskottsbolaget som med sina produkter vill hjälpa folk att uppnå bättre träningsresultat.

Alexander Strandberg bor tillsammans med sin familj i Halmstad. Han har släktingar i Stockholm, som är staden han kommer ifrån.

Detta gör Alexander Strandberg efter Robinson – projekt med Pelle Lilja
Alexander Strandberg med vännen Pelle Lilja från "Robinson". Foto: Pelle Lilja.

Projekt med tidigare Robinson-vinnaren Pelle Lilja

Men det verkar som att Alexander Strandberg har ännu fler järn i elden. När Filmtopp pratade med höstens Robinson-vinnare Pelle Lilja, som blev god vän med Alexander under 2022-säsongen, berättade han att de hade planer tillsammans. Det rör sig om ett träningsprojekt som varit tänkt att starta under våren, men saker och ting ser ut att bli något försenat.

– Det kommer bli hårt, men med glimten i ögat. Jag är gammal kustjägare, så det kommer de att få känna på, sade Pelle Lilja till Filmtopp. 

Pelle berättade även att Alexander tagit med honom på föreläsningar där han "involverats på ett jäkligt skönt sätt".

Du kan se Alexander Strandbergs resa i "Robinson" på TV4 Play

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL