Per Eriksson trots vinsten i Farmen: ”Jag mår inte bra”

Per Eriksson trots vinsten i Farmen: ”Jag mår inte bra”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
14 januari 2024 kl. 21:01

Ledsen trots vinst i sommarens första kamp

Per Eriksson vann den första kampen i "Farmen" 2024 och tar över rollen som storbonde, men efteråt är det allt annat än bara glada känslor.

Hans tid i Farmen 2024 har varit av blandad kompott. Medan Per Eriksson har varit en av de mest omtyckta i gruppen, utan att hamna i några riktiga konflikter, så har han även blivit utdriven ur från sovrummet han delade med bland annat Desirée Nilsson och Alessia Santalucia. Detta på grund av att han har problem med mycket snarkande nätterna långa.

Som vinnare av säsongens första kamp på Tinget har Per hamnat i en sits där han kan göra mycket gott för sig själv och stärka sin position ute på Norra Brandstorp. Men trots vinsten och ny storbonde efter Fredrik Trygg Kummetz finns det tunga känslor hos honom.

Per Eriksson trots vinsten i Farmen: ”Jag mår inte bra”
Foto: TV4.

Per Eriksson trots vinsten i Farmen: ”Jag mår inte bra”

Efter ett känslosamt kämpeval där programledaren Anna Brolin dök upp för att utse kämparna, var det dags för Per Eriksson, Alessia SantaluciaCornelia Gyllborg och Yorgo Skulis att göra upp. Utmaningen gick ut på att skala en påse med rotfrukter så fort de bara kan och placera skalen i en skål som tillsammans ska väga 1200 gram eller mer. Så fort de tror att de har rätt resultat ska de springa fram och placera sina skal på en våg.

Alla slet de på sitt yttersta för att snabbast skala rätt mängd med rotfrukter. Trots att Yorgo verkade komma rätt nära, så fanns det bara en självklar vinnare av tävlingen: Per, som såg ut att vara i full kontroll när han skalade rotfrukterna för att senare väga dem och få det rätta resultatet direkt. 

Efter vinsten infann sig en lättnad hos Per men när det väl fått sjunka in känner han inte att det maskerar de tunga känslorna han känner över livet på gården.

– I kväll kommer det att vara blandade känslor. Jag kommer att vara glad och stolt över mig själv och att jag vann första Tinget, men jag mår inte bra i den mentala biten. Jag känner mig liksom inte som den där glada och härliga människan som jag egentligen är, och det tycker jag är sorgligt, säger han.

Den tidigare storbonden Fredrik tycker att det känns bra att lämna över rollen som storbonde till Per, men han tror inte på att Per kommer sköta uppgiften bättre än honom. 

– Jag tror faktiskt inte att Per skulle kunna göra ett bättre jobb än mig som storbonde, för jag är jävligt nöjd med det jag gjort. Jag har memorerat det allra mesta och vi har tagit tre av fyra belöningar, så upp till bevis helt enkelt, säger Fredrik efteråt. 

Du följer "Farmen" 2024 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL