Deltagarna fick hålla andan under vattnet i immunitetstävlingen i Robinson 2024.

Oväntade scener i Robinson – Anders Lundin tvingas ändra tävlingens regler

  • TV4 Play
Uppdaterad 26 mars 2024 kl. 13:03 | Publicerad 24 mars 2024 kl. 17:03

Händelserikt avsnitt tidigt in på säsongen

Eftersom Lag nord förlorade den första Robinson-tävlingen väntar nu ö-råd för hela laget. Men först ska laget tävla om ett immunitetshalsband i immunitetstävlingen – som idag kommer handla om konsten att behålla lugnet.

Innan tävlingen i söndagens avsnitt av "Robinson" 2024 snackas det ordentligt i olika konstellationer inom laget, då det råder väldigt delade meningar om vem laget egentligen vill skicka hem i eftermiddag. Det visar sig också att alla spelare inte har rent mjöl i påsen, då det paktas hit och dit men alla inte verkar vara beredda att hålla sina löften. 

Deltagarna beger sig sedan mot stranden för att simma ut till en plattform i vattnet, där ett slags galler har satts upp ett par decimeter över vattenytan. Programledare Anders Lundin förklarar att vinnaren i dagens tävling är den som kan befinna sig under gallret längst, medan det sakta kommer sänkas ner närmre och närmre vattenytan. 

En deltagare tvingas bryta tidigt

På Anders signal får deltagarna simma in under gallret – sedan gäller det att hålla sig lugn och behålla ansiktet över vattenytan så länge som möjligt. Då Desirée Forsberg Fors förlorade sin duell mot Ci Lindström tidigare i veckan får hon inte tävla om immuniteten i dagens tävling.

Oväntade scener i Robinson – Anders Lundin tvingas ändra tävlingens regler
Foto: TV4.

Majoriteten av deltagarna ser trygga ut i vattnet, men Hanna Danemyr väljer att bryta redan innan den första minuten hunnit gå. Hon förklarar att hon har en hudsjukdom som gör att hon inte bör ha ansiktet vänt direkt mot solen, vilket är varför hon väljer att bryta tävlingen tidigt. 

– Jag valde hälsan före en immunitet, säger Hanna till kameran.

Anders Lundin tvingas ändra reglerna i Robinson – mitt under tävlingen

När klockan har passerat 20 minuter befinner sig gallret nästan under vattenytan. Ci blir den andra deltagaren som kliver av, då hon trots allt redan har en immunitet sen tidigare. Klockan tickar på och flera deltagare hostar och fräser på grund av kallsupar från vågorna som sköljer över dem. 

När en hel timme har gått har tidvattnet hunnit gå ner, vilket gör att Anders behöver ändra tävlingens regler. På hans signal måste deltagarna ner under vattnet och hålla andan – och då börjar deltagarna falla som flugor. Charlotta Hedlund, Alma Skoog, Karin Nilsson och Olivia Lindegren kommer alla upp till ytan strax därefter. Därmed är Simone Sjöström och Maureen Asic ensamma kvar i tävlingen.

Oväntade scener i Robinson – Anders Lundin tvingas ändra tävlingens regler
Foto: TV4.

– Jag börjar känna att det är någon som sparkar på mig och jag visste att jag hade Simone bredvid mig. Då ser jag att det bara är jag och hon kvar, säger Maureen

Det ser ut att bli en jämn kamp mellan de sista deltagarna där ingen vill ge upp. Men efter en stund känner Desirée hur det börjar svartna för ögonen och hon tvingas gå upp till ytan. Därmed blir Maureen den som får skrika ut sin glädje och plocka med sig immunitetshalsbandet till kvällens ö-råd.

En vinst som väcker känslor

När gruppen återvänder till lägret är det många känslor som bubblar upp hos vinnaren. Hon är stolt över att äntligen ha något som bekräftar hennes starka insats, som hon kan visa upp för dem där hemma. Hon får en kram av Olivia och brister ut i gråt.

Oväntade scener i Robinson – Anders Lundin tvingas ändra tävlingens regler
Foto: TV4.

– Jag såg min familj och mina vänner framför mig, de var så glada. Nu kan jag ge dem något som visar på min process, som bevis på att jag faktiskt kämpat, säger Maureen genom tårarna. 

Trots att laget är splittrat inför kvällens omröstning samlas hela laget för ge Maureen sitt stöd.

– Du har säkert jättemånga där hemma som är superstolta över dig, vi är också superstolta över dig, säger Charlotta.

Dessvärre väntar fortfarande ett ö-råd för Lag nord, där vem som helst utom Maureen och Ci kan bli tvungna att lämna programmet – Ingen vet vem de kan lita på när pakter bildas och bryts i rasande fart. Se omröstningen och hela avsnittet av "Robinson" på TV4 eller TV4 play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL