Skämtade om kvinnomisshandel – deltar nu i Bachelorette

Skämtade om kvinnomisshandel på nätet – deltar nu i Bachelorette

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
25 mars 2024 kl. 15:03

Lockade fram negativa rubriker 2019

En av årets deltagare i årets "Bachelorette", Mathias Jonsson, har tidigare fått utstå stor kritik för att ha skämtat om kvinnomisshandel på Tinder.

Den 1 april är det premiär för Bachelorette Sverige 2024 som kommer att ledas av Edvin Törnblom. För ett par veckor sedan släppte TV4 namnen på deltagarna som kommer att vara med i den nya säsongen, och bland dem finns Mathias Jonsson, 29, som för några år sedan lockade negativa rubriker i kvällstidningarna.

Skämtade om kvinnomisshandel på nätet – deltar nu i Bachelorette
Mathias Jonsson. Foto: Robert Jadenfeldt.

Skämtade om kvinnomisshandel på nätet – deltar nu i Bachelorette

Sommaren 2019 fick ett grovt skämt av Mathias Jonsson, då 24 år gammal, spridning på nätet. Han var då känd för att han tillhörde den svenska truppen som tog sig till VM i thaiboxning, men uppladdningen inför mästerskapet kom att handla om annat än sporten.

I en artikel på Aftonbladet från den 9 juli 2019 kan vi läsa om hur svenska Muaythaiförbundet riktade stor kritik mot Mathias Jonsson för att han hade uppdaterat sin Tinder-profil med en text som innehöll följande grova skämt om kvinnomisshandel.

– Vad säger man till en tjej med två blåtiror? Inget, hon har redan blivit tillsagd två gånger. 

Muaythaiförbundets förbundsordförande Johan Risberg kallade det då för "jättetråkigt och så fruktansvärt onödigt och korkat". 

Bad om ursäkt

När Mathias Jonssons skämt fick spridning förklarade han hur det egentligen låg till i hans mening. Han berättade då att det hela handlade om ett förlorat vad där han fick välja mellan att lägga ut profilen med skämtet eller betala femhundra kronor i "böter". 

– Jag bad om ursäkt för skämtet men personligt kan jag tycka att uthängningen som följt varit grövre än själva skämtet, speciellt när man känner mig och vet hur jag är. Jag är verkligen ingen våldsam person men hängs ut som en kvinnomisshandlare nu och det är inte kul, sade Mathias Jonsson till Aftonbladet.

Vidare berättade Mathias Jonsson då att han var glad över att det åtminstone stod "skämt å sido" längre ned i hans Tinder-profil. 

Filmtopp har kontaktat TV4 för att höra hur de resonerat kring att ta med Mathias Jonsson i "Bachelorette Sverige" 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL