Filip Lamprecht vidare till final i Sveriges Mästerkock VIP – trots juryns sågning

Filip Lamprecht vidare till final i Sveriges Mästerkock VIP – trots juryns sågning

  • TV4 Play
Sofie Landgren
05 juni 2024 kl. 21:00

Från danskung till mästerkock

Kristin Kaspersens son Filip Lamprecht har visat sig vara en naturbegåvning i det mesta. Inte nog med att han kammade hem vinsten i "Let's dance" 2021, nu har han även lyckats ta sig hela vägen till final i "Sveriges Mästerkock VIP" 2024 i TV4, trots hårda ord från Juryn.

Filip Lamprecht vidare till final i Sveriges mästerkock VIP
Filip Lamprecht. Foto: TV4.

Filip Lamprecht får finalplats i "Sveriges Mästerkock VIP" trots juryns sågning

Modellen och "Let's Dance"-profilen Filip Lamprecht har inte bara visat sig ha bra rörelser i höfterna, nu är det även bekräftat att han har potential till att bli en svensk mästerkock. Under semifinalen av Sveriges Mästerkock VIP 2024 i TV4 lyckas han kamma hem en finalplats trots juryns besvikelse. Filip bjuder juryn på en variant av Marcus Samuelssons egen paradrätt "fried chicken" med tillbehören av morfar Kjells recept på plättar, en rätt som inte går hem bland medlemmarna.

– Ja, den är lite splittrad. Det är inte rätt smet. Det här blir för tunt, säger Marcus Samuelsson.

– För första gången har Filip tänkt fel. Jag tycker inte att kardemumma passar till. Han gör det största misstaget av allt och trycker i ännu mer kardemumma vilket gör att det skär sig fel, men kycklingen var god, säger Tom Sjöstedt.

Anders Ekborg och Tone sekelius i sveriges mästerkock vip 2024
Anders Ekborg, Tone Sekelius. Foto: TV4.

Tar med sig Tone Sekelius till final

Trots att Filips rätt inte lyckas leva upp till juryns förväntningar tar han sig vidare till final. Mischa Billing understryker att han har misslyckats med rätten, men att han tar sig vidare tack vare hans tidigare imponerande prestation genom hela säsongen.

Anders Ekborg är den deltagaren som gör allra sämst ifrån sig under kvällens tävlingsmoment och får därför lämna programmet. Således är det Tone Sekelius som tar sig vidare och får göra upp om titeln Sveriges mästerkock VIP 2024.

Missa inte den spännande finalen av "Sveriges mästerkock VIP 2024". onsdag 12 juni i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL