Tone Sekelius om Paradise: Blev nedsmutsad av kritik

Tone Sekelius om Paradise: "Blev nedsmutsad av kritik"

  • Viaplay
Sofie Landgren
11 januari 2023 kl. 14:01

"Jag har bara gjort mitt jobb, inte pushat ändringar"

Vi intervjuade Tone Sekelius inför finalen av Paradise säsong ett, där hon även kom med nyheten om att det blir en ytterligare säsong, trots kritiken.

I dag avslutas den första säsongen av Viaplays nysatsning Paradise. Vi på Filmtopp pratade med Tone Sekelius på tu man hand inför den kommande finalen. Tone berättade att hon precis har kommit hem från inspelningen av säsong 2 som nu ska klippas innan ett premiärdatum kan släppas.

Tone Sekelius programledare Paradise 2023
Tone Sekelius. Foto: Viaplay.

– Att få börja den nya säsongen med mycket mer erfarenhet, istället för, okej vad är det jag gör, vad är det som händer, hur tar jag mig an det här? Att få vara programledare har verkligen varit superkul. Det har varit som en frizon att få klä upp sig till tänderna, säger Tone till Filmtopp.

Tone har axlat rollen som programledare väl, och med vetskapen om att det blir en säsong två så passade vi på att fråga henne om det även kan tänkas bli en tredje säsong, och om det i sådana fall är henne vi får se som programledare även i den.

– Jag tror absolut att det blir en tredje säsong, men om jag kommer att vara programledare för den eller inte vågar jag inte svara på. Men jag tror och hoppas, svarar hon skrattandes.

Paradise säsong 2 – Tone Sekelius avslöjar
Tone Sekelius. Foto: Filmtopp

Talar ut om PK-kritiken

Första säsongen fick redan från start mycket kritik från trogna Paradise Hotel-fans över hela Sverige, de tyckte att det nya konceptet blivit för “PK”, och att det har blivit för mycket “mellanmjölk”. Vissa drog kallade det "rakt av tråkigt". Tone berättar:

– Folk har gjort ganska mycket skillnad på mig och programmet, vilket har varit väldigt skönt. Men jag har också fått ganska mycket DM:s där folk har kopplat ihop mig med ändringarna och inte förstått att jag bara är en del av ändringarna. De har nästan skyllt på mig, att jag har ändrat på Paradise Hotel. Jag har bara åkt dit och gjort mitt jobb. Jag har inte varit en del av att pusha de här ändringarna, det har Viaplay gjort.

– Jag tycker att det är synd att när man ska programleda för fösta gången så blir det lite nedsmutsad av all kritik. Men nu får jag en till säsong, men det får ju inte deltagarna så jag tycker att det är lite synd att de inte fick den perfekta Paradise-upplevelsen. De har liksom behövt "deala" med kritiken de med.

Vi pratade vidare om säsongen som har varit och om säsongen som komma skall. Tone berättar vad som var det värsta med Paradise-produktionen.

– Jag är en sån person som verkligen värderar ensamtid och när du är där så får man ingen sådan. I fem veckor i streck har min ensamtid i princip bara varit när jag har sminkat mig. Jag sitter och duttar i min frizon i typ två timmar och sen kommer min hårstylist in och så åker vi och spelar in. När man väl kommer hem så blir det som en extrem urladdning, jag har liksom socialiserat i fem veckor i sträck och nu kan jag äntligen pusta ut liksom. Sen tycker jag att det har varit jobbigt att se något som spelades in för så pass länge sedan, jag var liksom mitt uppe i en “transition”. Jag har varit mitt uppe i en operation. 

Mer från intervjun med Tone Sekelius hittar du i videon nedan.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL