Filip Lamprecht – alla program han har medverkat i

Filip Lamprecht – alla program han har medverkat i

Karna Mahoney
30 april 2024 kl. 16:04

Kändissonen syns i rutan

Filip Lamprecht, kändissonen som har synts flitigt i tv- rutan. Filmtopp listar hans medverkande i olika program.

Filip Lamprecht är "nepobabyn" som blivit en uppskattad svensk tv-profil – son till programledaren Kristin Kaspersen och före detta elitidrottaren Martin Lamprecht. Även hans morföräldrar är kändisar i form av artisten Lill-Babs och den norska fotbollsspelaren Kjell Kaspersen

Filip är 27 år gammal och bosatt i Stockholm där han är uppväxt. Han har två halvsyskon, Leon Fahlén från sin mammas sida och Wilda Lamprecht från sin pappas sida. Filip har tidigare jobbat som modell men numera är han entreprenör. Han har sagt i en intervju med aftonbladet att han har studerat en kurs i företagsekonomi parallellt med sitt arbete i tv-rutan. 

Skandalpressen har gått varm om Filip Lamprecht

Filip har varit och snuddat på rampljuset hela sitt liv med tanke på sin kända släkt, men också när han började dejta sångerskan och realitystjärnan Peg Parnevik. Han fick sedan en ordentlig skjuts in i svenskarnas medvetande när han medverkade i Let's Dance 2021.

Hans medverkan i programmet blev däremot väl omskrivet i media eftersom det spekulerades att han skulle vara otrogen mot Peg Parnevik med sin danspartner Linn Hegdal. Ryktena lugnade sig inte när det några månader efter programmet visade sig att Filip och Peg gjorde slut mitt under säsongen av Let's Dance efter fem år tillsammans. Filip själv nekade alla rykten om otrohet och att han skulle ha gått vidare med sin danspartner Linn Hegdal. Saker och ting tog ytterligare en vändning i januari 2024 då Filip på Instagram hyllade just Linn Hegdal, som han då avslöjade hade varit hans flickvän sedan ett år tillbaka. 

Sedan "Let's Dance" har Filip Lamprecht fått fotfäste i tv-sofforna hos det svenska folket och har fortsatt att synas i diverse tv-program. Filmtopp listar nedan var Filip Lamprecht har synts i rutan.

Alla program med Filip Lamprecht

Parneviks

Filip syntes för första gången i tv-rutan 2018 tillsammans med dåvarande flickvännen Peg Parnevik i realityprogrammet om just Familjen Parnevik. 

Filip Lamprecht – alla program han har medverkat i
Foto: TV4.

Let's Dance

Filip var med i Let's Dance 2021 och vann säsongen tillsammans med sin danspartner Linn Hegdal. När Filip vann programmet blev han och mamma Kristin de första inom samma familj som båda vunnit Let's Dance eftersom Kristin Kaspersen vann tävlingen 2019. 

Klimatkampen

Programmet sändes 2022 med Mark Levengood som programledare och innebar att Filip tillsammans med tre andra kändisar utmanades att leva mer klimatvänligt. Exempelvis fick de äta tacos gjort på buffelmaskar. 

Hela kändis-Sverige bakar

2023 deltog Filip i det kändistäta bakprogrammet. Här tävlar kändisarna parvis och som lagkamrat hade Filip den före detta friidrottaren Michel Tornéus. En duo som gick från klarhet till klarhet och briljerade genom att vinna programmet. 

Filip Lamprecht – alla program han har medverkat i
Foto: TV4.

Bytt är bytt

Filip var med i säsongsavslutningen av programmet Bytt är bytt under 2023 tillsammans med journalisten och programledaren Mark Levengood. Efter en feltolkning av finska medier publicerade de nyheten att Filip och Mark funnit kärleken med varandra och refererade till en artikel som Svensk Dam publicerat om parets medverkan i programmet. Mark Levengood har sedan dess skojat om den felaktiga nyheten på Instagram och Filip Lamprecht har kommenterat inlägget och imponerats av den kreativa vinkeln på nyheten. 

Förrädarna

Filip deltog 2023 i TV4 nyas satsning Förrädarna. Som titeln antyder fanns det tre stycken förrädare under täckmantel bland de “trogna” och deras uppdrag var att inte bli påkomna. Filip var i programmet en av förrädarna och var också den första av dem som blev utröstad redan i det fjärde avsnittet. 

Filip Lamprecht och Kristin Kaspersen i Renées brygga. Foto: TV4
Filip Lamprecht och Kristin Kaspersen i Renées brygga. Foto: TV4

Renées brygga

I den 10:e säsongen av Renées brygga var Filip gäst under premiäravsnittet som sändes i januari 2024. Med som gäst var även mamma Kristin Kaspersen. Under programmet öppnade Filip upp sig om pressen att se ut på ett visst sätt för att jobba som modell och även om sin ADD-diagnos.

Fångarna på fortet

Under 2023 var Filip med i Fångarna på fortet för första gången. Som lagkamrater hade han med sig Alexandra Pascalidou och Johnny Edlind. 2024 var han tillbaka på Fort Boyard. Denna gången med Tareq Taylor och Antonija Mandir i sitt lag. 

Filip Lamprecht – alla program han har medverkat i
Foto: TV4.

Sveriges mästerkock VIP

Filip är en av kändisdeltagarna i Sveriges mästerkock VIP som hade premiär den 24 april. Andra kändisar som ska delta i programmet är bland andra Magdalena Forsberg, Maria Montazami och Tone Sekelius.

Filip Lamprecht har haft fullt upp de senaste åren. Filmtopp håller dig uppdaterad med vad han hittar på härnäst.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL