Misha skäller ut Hugo i Sveriges Mästerkock: ”Kastar bort möjligheten!”

Misha skäller ut Hugo i Sveriges Mästerkock: ”Kastar bort möjligheten!”

Uppdaterad 21 mars 2024 kl. 11:03 | Publicerad 13 mars 2024 kl. 19:03

Det hettar till i köket när Mischa tröttnar på Hugos slarv

I det tionde avsnittet av "Sveriges Mästerkock" får deltagarna laga rätter helt utan kött och Hugo blir utskälld på grund av sin dåliga tidsplanering.

I veckans avsnitt av "Sveriges Mästerkock" ligger fokuset på klimatsmart mat och gästas av stjärnkocken Paul Svensson, som bland annat är känd för sitt jobb med klimatsmart mat och grönsaker. Deltagarna får smaka på en bun med flankstek och en bräckt oxbringa, som båda sedan avslöjas vara gjorda på ett slags 3D-printat "kött" gjort på spannmål.

I dag ska deltagarna alltså laga en rätt med det 3D-printade köttet och en rätt som är helvegetarisk.

Hugo Bergström, 25, är en av de topptippade kandidaterna i årets säsong. Han tros ha goda chanser i programmet på grund av sin talang och breda bakgrund i restaurangbranschen, där han jobbat som alltifrån servitör till barchef och sommelier. Han har dessutom haft praktik på den trestjärniga Michelinkrogen The Fat Duc. Men i dagens avsnitt lyckades han dra på sig en ordentlig utskällning av Mischa Billing i juryn. 

”Nu är jag skarp mot dig!”

I den första rätten, det 3D-printade köttet, väljer Hugo att göra en minimalistisk rätt med köttet i centrum och rostade grönsaker som tillbehör. Med sitt honungsglaserade "kött" lyckas han imponera på Paul Svensson, men Mischa är inte alls lika imponerad.

– Köttet är fint stekt, men sen kommer jag till resten av din tallrik. Du måste sluta med att inte planera din tid, för gör inte du det så kommer du inte kunna fortsätta vara med i tävlingen här! Och om inte du börjar planera din tid, så kastar du bort möjligheten som du faktiskt har! Nu är jag skarp mot dig, säger hon.

Mischa Billing i Sveriges Mästerkock 2024. Foto: TV4

Planerar om inför elimineringen

Hugo berättar att han tar åt sig ganska hårt av vad hon säger, men att han också drar lärdom av det. Han tror att Mischa kan se att han har mer att ge, vilket han håller med om. Inför elimineringen, där han ska laga en grönsaksbaserad rätt med blomkål som huvudingrediens, har han tänkt om ordentligt och skapat sig en plan.

– Jag har nog aldrig planerat en rätt så här i detalj innan, säger han med ett leende. 

När det är dags att servera rätten till juryn är han lite stressad, men trots allt samlad. Allra mest hoppas han att det ska synas att han tagit åt sig av Mishas kritik. 

Hugo Bergström i Sveriges Mästerkock 2024. Foto: TV4

”Förvånansvärt bra”

Till Hugos stora lycka verkar juryn imponerad av hans blomkålsrätt. Texturer, smaker och allt annat verkar sitta som det ska. Juryn är enig om att han har gjort stora framsteg och Tom Sjöstedt beskriver hans rätt som "förvånansvärt bra". Frågan är bara om det räcker hela vägen, när juryn verkar lika imponerad med de andra tre deltagarnas rätter. Det blir ett rafflande avslut när alla kockar pressat sig till sitt yttersta, men bara tre av fyra får vara kvar i tävlingen.

För att få reda på vem som åker ut i dagens tävling, se avsnittet på onsdag klockan 20.00 på TV4 eller TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL