Valter Skarsgård om vad som händer med Beck – bekräftar tvivel runt serien

EXTRA: Valter Skarsgård bekräftar två nya Beck-filmer

  • TV4 Play
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 18:02 | Publicerad 05 februari 2024 kl. 17:02
ANNONS
ANNONS

EXKLUSIVT: Stjärnan bekräftar för Filmtopp

I en intervju med Filmtopp avslöjar Valter Skarsgård att TV4 gör två nya Beck-filmer. Nyheten kommer bara dagar innan "Dödläge" har premiär.

Den 9 februari är det premiär för Beck: DödlägeTV4 Play, den 50:e filmen i den pågående filmserien. Det har länge varit ovisst kring vad som väntar härnäst för den omåttligt populära kriminalfranchisen.

Frontfiguren Peter Haber har det senaste året kommit med flera uppdateringar om framtiden för Beck. Under sommaren 2023 meddelade han att det då inte fanns några planer på fler filmer för stunden. I samma veva uttryckte han själv tvivel kring sin fortsatta medverkan, om det skulle bli fler filmer framöver.

Men i början av 2024 var tongångarna annorlunda. Efter att Beck: Inferno vunnit det åtråvärda publikpriset på Guldbaggen 2024, avslöjade Haber att han fortfarande fann nöje i rollen som Martin Beck.

– Ja, det är faktiskt lika roligt fortfarande, annars skulle jag inte fortsätta, sa Haber då, i Efter fem på TV4.

Formuleringen gav omedelbart bränsle till spekulationerna kring ytterligare Beck-filmer, och nu bekräftar en annan av filmseriens stjärnor, Valter Skarsgård, att fler filmer är på väg.

Peter Haber i "Beck: Dödläge". Foto: TV4.

Valter Skarsgård bekräftar – två nya Beck-filmer på gång

När Filmtopps Eric Diedrichs fick chansen att intervjua Valter Skarsgård inför premiären av Beck: Dödläge bekräftade stjärnskottet – precis hemkommen från Kanada och en tur till NHL:s All-Star Weekend i Toronto – att fler Beck-filmer är på gång. Närmare bestämt två stycken.

Valter Skarsgård berättar att han verkligen börjat hitta sin plats i Beck-universumet och fick då frågan om han hade kunnat tänka sig att fortsätta som Vilhelm Beck.

– Absolut. Vi ska göra två till, säger Valter utan någon tvekan.

Beck- och Börje-stjärnan berättar också att inspelningen med de kommande två filmerna inleds "om några månader".

Uppgifterna bekräftas dessutom för Filmtopp av Peter Haber, som även meddelar att han kommer att medverka i de två kommande filmern.

Filmtopp håller dig uppdaterad om framtiden för "Beck".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL