Dödsfällan först ut – då har alla Beck-filmer premiär 2022-2023

Peter Haber om framtiden: "Inga fler Beck-filmer planerade"

  • C More
Filmtopp
07 juli 2023 kl. 20:00

Vad händer egentligen med Beck?

Innan trodde vi att alla delar av Beck nummer 47-50 redan skulle ha släppts, men än så länge har vi bara fått se "Dödsfällan" och "Quid Pro Quo". Vad gäller den längre framtiden för serien har Peter Haber nyligen sagt att inga fler Beck-filmer är planerade framöver.

Peter Haber har nu hunnit bli 70 år gammal och på vägen spelat in hela 50 Beck-filmer, där vi fortfarande väntar på att få se två av dem. Inför premiären av den första delen av de nya filmerna, Dödsfällan, flaggade han dock för att arbetet på filmserien snart kan ta slut. Enligt stjärnan är inga nya Beck-inspelningar inplanerade den närmaste tiden, och vad gäller hans egen medverkan längre fram är han osäker.

Peter Haber om framtiden: "Inga fler Beck-filmer planerade"
Peter Haber som Beck. Foto: TV4 / C More.

Peter Haber har sagt att Inga fler Beck-filmer är planerade

I en intervju med Expressen innan årsskiftet berättade Peter Haber att det inte finns några fler nya Beck-filmer planerade – åtminstone inte i den takt så som det brukar. I vanliga fall spelar produktionen in fyra filmer under våren för att sedan börja släppa dem till vintern och våren som följer. Nu är vi en god bit in på sommaren och har endast fått ta del av Dödsfällan och Quid Pro Quo, med två delar som det är oklart när de kommer ut. Gällande den längre framtiden är det, enligt skådespelarens ord från i december, högst oklart hur saker och ting ser ut:

– Vi gör ingenting nästa år, i så fall blir det 2024. Jag har inte fått en formell förfrågan än, utan en lös förfrågan. Jag funderar på det, och pendlar väldigt, säger Peter Haber till Expressen.

Habers ord innebär att nästa Beck-film man spelar in troligen kommer att släppas som tidigast den 25 december 2024. Juldagen är det datum som TV4 och C More under senare år släppt de första delarna i varje ny klump med Beck-filmer. Att det kommer en paus för serien kan tyckas vara anmärkningsvärt sett till slutet på den senaste filmen och att de nu håller på att bana väg för en ny generation inom polisen, där Valter Skarsgård är tänkt att spela en central roll. Kanske kommer delarna som är runt hörnet att ge oss mer klarhet kring produktionens resonemang.

Vad gäller de aktuella filmerna har vi än så länge fått se "Dödsfällan" och "Quid Pro Quo", del 47 och 48 med Peter Haber som Beck. När vi får se de resterande två delarna som redan spelats in återstår att se. Förmodligen portioneras de ut under hösten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL