Beck-filmen som Peter Haber har sett om flest gånger

Framtiden osäker för Peter Haber som Beck: “Jag pendlar väldigt“

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 11 januari 2024 kl. 09:10 | Publicerad 19 juli 2023 kl. 20:00

Stjärnan vet inte om han gör fler filmer

I en intervju med Expressen tidigare i år hintar Peter Haber om att han kan vara färdig med Martin Beck efter film nummer 50. Enligt skådespelaren då är inget nytt kontrakt påskrivet.

Sedan 1997 har Peter Haber spelat Sveriges mest kända snut: Martin Beck. Det är en roll han har axlat efter företrädare som Keve Hjelm, Carl-Gustaf Lindstedt och Gösta Ekman. Här hittar du en komplett lista med alla som har spelat Beck.

Inom ett år kommer vi att ha fått se Peter Haber medverka i så mycket som sin femtionde Beckfilm, vilket måste närma sig något sorts potentiellt världsrekord när det kommer till skådespelare som har upprepat sina roller i en filmserie. I en intervju skådespelaren gjorde med Expressen förra året menar han dock att han kanske är klar med den klassiska karaktären.

– Ja, det är ett svårt och tungt val. Så fort du får en förfrågan, vad det än gäller, så blir du stolt, glad och smickrad. Men sen ska det ju göras också, och då plötsligt ångrar man sig, sade Haber till Expressen.

Framtiden osäker för Peter Haber som Beck: "Jag pendlar väldigt"
Peter Haber och Valter Skarsgård i "Beck - Dödsfällan". Foto: TV4 / C More

Peter Haber om framtiden som Beck: "Jag pendlar väldigt"

Samtidigt säger Peter Haber att han ännu inte har bestämt sig om 50 filmer "är ett värdigt avslut". Han säger också att i Beck drabbas av någonting som är "extremt påtagligt" i den sista filmen, men att de inte kommer att filma någonting nytt i år. Något kontrakt ska inte heller vara på plats, berättar han:

– Jag har inte fått en formell förfrågan än, utan en lös förfrågan. Jag funderar på det, och pendlar väldigt. Jag fattar det inte själv, men jag är 70 år. Det syns va?

Framtiden osäker för Peter Haber som Beck: "Jag pendlar väldigt"
Foto: TV4 / C More

När släpps nästa Beckfilm?

Beck-filmerna är inne i ett hyfsat starkt stim. Två av de tre senaste filmerna som släppts har tilldelats betyget tre av fem på Filmtopp. Dödsfällan som var först ut beskrevs av vår recensent som en "fungerande helhet med bra twister".

Den senaste filmen Beck – Inferno, som hade premiär den 8 december, är annorlunda från många av de tidigare filmerna i serien och gick även den hem hos Filmtopp. Vår recensent kallar den "intensiv och tajt"

När vi får se säsongsfinalen Dödläge, som innebär den 50:e filmen med Peter Haber, är ännu inte bekräftat. Baserat på tidigare releasetakt skulle vi gissa att den har premiär någon gång i mars månad. 

Efter "Dödläge" återstår det att se om Peter Haber fortsätter med Beck-serien. Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL