Kemo och Anders i Robinson 2024

Anders Lundin slänger ut deltagare ur Robinson – missade viktiga detaljen

  • TV4 Play
Eyla Runsten
Uppdaterad 12 april 2024 kl. 13:04 | Publicerad 26 mars 2024 kl. 19:03

Abrupt avslut när Kemo tvingas lämna "Robinson" 2024

I dagens avsnitt vinner herrarna pristävlingen och kammar hem ytterligare en seger för Lag Syd och deras livssituation på ön förbättras. Men lyckan varar bara så länge för Kemo Samateh som Anders Lundin meddelar måste lämna "Robinson".

I dagens pristävling av "Robinson" 2024 ställs fyra personer från respektive lag mot varandra. Pristävlingen går ut på att stapla och balansera åtta klossar på en bricka som hålls stabilt av fyra rep som deltagarna ska hålla i, efter att en kloss har placerats så roterar de till nästa spelare som ska lägga på nästa kloss. De som vinner pristävlingen går hem med en kista som innehåller tennstål, en wokpanna, fiskespö och ett fiskenät, detta är något som båda lagen anser hade påverkat livssituationen på ön.

– Det är nervöst, det är varmt och det är ett tennstål på spel och vi vill vinna, säger Gustav.

Alma Skoog, Simone Sjöström, Charlotta Hedlund och Olivia Lindeberg utgör dagens deltagare för Lag Nord och deras strategi är att ta det lugnt och försiktigt och inte hålla repen helt spända. Medan Lag Syds deltagare inte har helt samma strategi, de ska vara effektiva och ha repen spända, denna strategi gör att Kemo Samateh, Pelle Flood, Lars Koefoed och Gustav Jacobson tar hem vinsten för herrarna och därmed fick den efterlängtade priskistan.

Anders Lundin slänger ut deltagare ur Robinson – missade att ta vaccin
Foto: TV4

Kemo har inte tagit alla vaccin – tvingas lämna Robinson 2024

Efter ytterligare en vinst för Lag Syd så återvänder de till lägret. Efter lite firande, invigning av fiskenätet och en brasa så kommer Anders Lundin till lägret. Där tar han Kemo åt sidan för att meddela att han inte har tagit alla vaccin som krävs för att vara med och att han inte kan fortsätta sin resa i Robinson, då han sätter sin hälsa i fara.

– Din hälsa känns inte som att den är trygg här och du måste tyvärr avbryta Robinson, meddelar Anders till Kemo.

– Jag hade fokuserat på covid-vaccinet, som jag tog, men jag hade missat de andra viktiga vaccinen, förklarar Kemo för tittarna.

Kemo berättar detta för sina lagkamrater, och någon som reagerar starkt är Mark Bannon som har kommit väldigt nära sin lagkamrat under den första veckan i Robinson

– Jag behöver inte många dagar med en person för att öppna upp mig, jag kände att han var väldigt lik mig och jag såg fram emot att gå igenom den här resan med Kemo, säger Mark.

Robinson 2024, Kemo, Mark och Marcus
Foto: TV4

I samband med att Kemo lämnar "Robinson" så bestämmer sig Rooble Gedi och Fredrik Bolander att ta med Pål Schakonat i sin pakt om att först rösta ut Markus Håkansson först när de hamnar i ett öråd.

– Jag tycker att det är bra att vi börjar pakta i killgänget, för jag vill spela med ett gäng, och han känns som en bra person att offra för att visa att jag passar bra i gänget, säger Pål.

"Robinson" 2024 kan du se på söndagar klockan 21.00 och måndag-torsdag klockan 19.30 på TV4, eller när som helst i efterhand på TV4 Play.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL