Alfred Ödling lämnar Bachelorette 2024 – ville inte klä sig i drag

Alfred Ödling lämnar Bachelorette 2024 – ville inte klä sig i drag

  • TV4 Play
Sofie Landgren
04 april 2024 kl. 21:04

Dragshow-utmaning fick bägaren att rinna över

Den manliga deltagaren Alfred Ödling väljer att lämna "Bachelorette" Sverige 2024 efter att en "Dragshow"-utmaning får hans bägare att rinna över.

Alfred i Bachelorette 2024
Alfred Ödling. Foto: TV4.

Dragshow-utmaning fick bägaren att rinna över

Bachelorette Sverige är tillbaka med en ny säsong i TV4 och en av årets deltagare som tog sig hela vägen till Mexiko för att lära känna Sonja Livbom och få en chans till romans är den 29-årige Vännäsbon och produktutvecklaren Alfred Ödling. Alfred blir dock inte långvarig i årets säsong då en "Dragshow-utmaning" leder till att han väljer att lämna programmet för gott.

Dragshowutmaning i bachelorette 2024
Alfred Ödling. Foto: TV4.

En utmaning som inte faller alla i smaken...

Alfred blir tillsammans med tre andra deltagare utvald till en dragshow-utmaning där killarna blir sminkade och klädda i drag för att framföra en show för resten av gänget. Medan resten av grabbgänget tycker att uppdraget känns superspännande och härligt ser Alfred märkbart obekväm ut. Programledare Edvin Törnblom frågar Alfred om vad han tycker om drag och Alfred svarar på frågan smått ironiskt.

– Ja eh, oh, ehm, fantastiskt. 10 av 10, så taggad! säger Alfred med ett falskt leende samtidigt som de andra deltagarna skrattar över situationen.

"Trodde att det skulle vara mer vuxet"

Trots Alfreds inställning till utmaningen så ställer han upp på att bli sminkad. När Sonja kliver in i rummet för att se hur det går för killarna försöker han spela att han är helt obrydd och att det inte alls känns jobbigt, men det dröjer inte länge innan han måste vara transparent och öppen med vad han faktiskt tycker och tänker. Precis innan showen börjar går Sonja till Alfred för att se hur han egentligen mår. Hon har fått höra av de andra deltagarna att han inte vill vara med i utmaningen och det visar sig att det inte bara är dragshow-utmaningen som skaver.

– Jag orkar inte stå och gnälla på allt som händer. Men jo, ja, det här är väl kanske inte vad jag hade tänkt mig. Jag trodde att det kanske skulle vara lite mer chill, och lite mer typ, vuxet, själva boendet här, upplevelsen, men lite mer lugnt kanske. Det är liksom konstant brölande och det gör att det bara tar energi från mig, och då blir jag bara som ett spöke. Det är inte så att jag ser på det här lättsamt och att "nej men det var lite o-nice, äh jag drar hem", förklarar Alfred för Sonja.

"Dragracet var väl ändå droppen"

 

– Dragracet var väl ändå droppen som fick bägaren att rinna över. Det ställdes verkligen på sin spets att antingen så gör jag det här, eller så gör jag inte det här och ja... säger Alfred innan han lämnar huset.

– Det känns lite fundersamt varför han väljer att lämna i kväll. Det känns som att han var väldigt obekväm i hela den här Drag Queen-utmaningen, Vilket förvånar mig väldigt mycket för jag trodde verkligen att han skulle ta sig an den här utmaningen mycket bättre, säger Sonja till produktionen efter att Alfred lämnat.

Missa inte fortsättningen av "Bachelorette" 2024 måndagar och torsdagar i TV4 och på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL