Bild på Nicola Walker från Annika - mord till havs

Annika - mord till havs – Nu på SVT Play

  • SVT Play
14 mars 2022 kl. 11:03

"Kriminalserie från Storbritannien"

I dag kommer den brittiska kriminalserien "Annika - mord till havs" till SVT.

Annika - mord till havs är ett kriminaldrama baserat på radioserien Annika Stranded, som sändes på BBC Radio. Radioversionen utspelas i Oslo, vilket skiljer sig från tv-serien som istället äger rum i Skottland. I bägge versionerna spelas huvudrollen Annika av Nicola Walker.

Serien handlar om kriminalinspektören Annika Strandhed. Hon har blivit chef för Glasgows marina mordenhet, vilket innebär att hon börjar lösa mord som skett längs den skotska kusten. Hennes utredningsgrupp består av den tuffa Tyrone, den sympatiske Michael och analytikern Blair. Med sig till Glasgow har hon också sin tonåriga dotter, och samtidigt som Annika utreder morden måste hon ta hänsyn till deras relation. 

Annika - mord till havs hade premiär i Storbritannien förra sommaren när den visades på Alibi. Den blev då även kanalens mest sedda serie på över sju år. Det verkar alltså som att serien kan slå sig in bland flera andra sevärda brittiska kriminalserier, som vi på Filmtopp listat här. Totalt har den första säsongen sex avsnitt.

Avsnitt 1 finns nu på SVT Play, och det kommer även sändas på SVT 1 kl 21 i kväll. Avsnitten släpps sedan veckovis på måndagar.

Se en trailer för Annika här:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL