Streama Patrick Melrose – Nu på SVT Play

Streama Patrick Melrose – Nu på SVT Play

  • SVT Play
Uppdaterad kl. 11:03 | Publicerad 09 mars 2022 kl. 10:03

Dramaserie med Benedict Cumberbatch i huvudrollen

I dag, den 9 mars, börjar dramaserien Patrick Melrose visas på SVT.

Patrick Melrose är baserad på en semibiografisk serie av romaner skrivna av Edward St Aubyn. Den följer överklasskillen Patrick under flera delar av hans liv, där dennes djupt traumatiska barndom lett honom till ett liv fyllt av missbruk. Storyn behandlar inte bara huvudkaraktären, utan tar även ett kritiskt och humoristiskt grepp på den brittiska överklassen under 1900-talet. 

Serien hade premiär 2018, och blev då enormt kritikerrosad. På exempelvis Emmygalan blev den nominerad i fem olika kategorier och Benedict Cumberbatch vann en BAFTA för sin insats som Patrick Melrose. The Guardian rankade 2019 de 100 bästa tv-serierna på 2000-talet, och placerade serien på en hedersam 51:a plats. 

Patrick Melrose är en miniserie bestående av fem avsnitt, som alla är en timme långa. Utöver Cumberbatch medverkar till exempel Jennifer Jason Leigh och Hugo Weaving. När serien hade premiär 2018 recenserades den här på Filmtopp, och hyllades då för sin "potpurri av högklassig skådespelartalang".

Det första avsnittet av serien finns nu på SVT Play. Det kommer släppas ett avsnitt i veckan varje onsdag. Avsnittet kommer även sändas samma kväll på SVT2 kl 22.30

Se trailer till Patrick Melrose här:

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL