Plågoandar – ny brittisk thriller på SVT Play

Plågoandar – ny brittisk thriller på SVT Play

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad kl. 12:06 | Publicerad 13 juni 2022 kl. 08:00

Hur trygg är du egentligen på din arbetsplats?

I dag är det premiär för den brittiska serien "Plågoandar" på SVT Play. Det är en psykologisk thriller i tre delar, men i kontorsmiljö.

Britterna älskar att göra spänningsserier och vi älskar att se dem. Inte bara att streamingtjänsten BritBox nu finns att ta del av i Sverige utan SVT Play ser hela tiden till att bjuda upp till dans.

Nu i dag är det premiär för miniserien Plågoandar (Sticks and Stones, 2019), som består av tre stycken 45-minutersavsnitt. Serien är skapad av Mike Bartlett, som också skrev den hyllade dramaserien Doctor Foster (2015-2017).

Detta handlar Plågoandar om

Thomas (Ken Nwosu) är en framgångsrik säljare, men när han plötsligt svimmar under en presentation blir fallet hårt. Thomas är fast besluten att visa sig fortsatt på topp. Samtidigt ökar känslan av osäkerhet och tvivel: är han paranoid eller motarbetas han av sitt eget team?

Bland de andar skådespelarna ser vi Susannah Fielding, Ben Miller och Sean Sagar.

Är Plågoandar värd att se?

Till skillnad från Doctor Foster har Plågoandar varit en rejäl vattendelare. I skrivande stund har serien 6,0 av 10 på IMDb och bara 40 procent på Rotten Tomatoes. Samtidigt menar många att själva grundidén är rätt intressant, vilket kan göra den värd en chans.

Om du är sugen på att streama Plågoandar finns nu samtliga avsnitt att ta del av på SVT Play fram till lördagen den 10 december. Vi tippar dock på att den gör sig bäst att se under en sommarkväll med lite tid över.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL