Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022

Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022

Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 juni 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
07 juni 2022

Mäktigt med underhållning på streamingtjänsten

Ser du fram emot mysiga sommarkvällar framför TV:n? Här är alla nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022!

The Responder

Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022
Foto: BBC One.

Brittisk polisserie med Martin Freeman i huvudrollen. Den tidigare Liverpoolpolisen Tony Schumacher har skrivit manus till The Responder. Serien handlar om den tidigare kriminalkommissarie Chris Carson (Freeman) som degraderats på grund av icke helt klarlagda korruptionsanklagelser. Nu försöker han balansera sitt jobb, sin familj och sitt liv trots att han inte alltid hamnar på rätt sida av lagen.

Måndag 6 juni.

Sommarlov

Varje dag hela sommaren blir det somrigt och roligt häng med Malin Olsson, Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick, och Dante Zia. Årets tema är insekter och småkryp under ledorden Backa småkrypen. I sommar välkomnas också publiken tillbaka till inspelningen i Malmö och mot slutet av sommaren kommer vi få reda på vem som är Sommarskuggan detta år.

Måndag 13 juni.

Skrik från förr

I serien Skrik från förr kastar författaren och journalisten David Lagercrantz tillsammans med historiker, forensiker och utredare nytt ljus över svenska mord i det förgångna.Det handlar bland annat om Sara som drömde om ett bättre liv och som tog till både ovanliga och grymma metoder för att lyckas. Och två unga tyskar varietéartister som plötsligt stod utan jobb och i desperation tog till rysliga brott för att klara sig.

– Ett mord kan vara en fantastisk spegel av samtiden och historien. Ett mord, brukar jag säga, är som en kniv som skär genom samhällets fasad, och visar upp dess sår, säger David Lagercrantz.

Måndag 13 juni.

Klea

Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022
Foto: SVT.

Sommarlovet för kompisarna Jonte (Axel Adelöw), Isa och Axel har precis börjat. I år ska de få vara helt själva på dagarna, slippa fritids och vara hemma utan föräldrar och syskon. Bara de kan sköta sig. En dröm för tre 11-åringar. Men redan första dagen sker något oväntat – det verkar röra sig någon i kvarterets ödehus. Har någon flyttat in där?

De nyfikna kompisarna kan såklart inte låta bli att undersöka saken och plötsligt står de öga mot öga med Klea (Laura Lindström). En helt vanlig tjej i deras ålder, fast från framtiden. Mötet blir starten på ett äventyr där Jonte, Isa och Axel måste hjälpa Klea. Hon har skickats till deras tid med ett uppdrag, men hon vet inte vilket. Hon vet bara att det är bråttom – både hon, hennes mamma och hela framtiden är hotad om hon inte lyckas.

Torsdag 23 juni.

Midsommarkonsert från Äskhults by

Det blir musik i midsommartid tillsammans med Tina Ahlin och gäster i Äskhults by i Halland, en plats där traditionerna tar oss ända tillbaka till 1600-talet. I sällskap av Caroline Wennergren och Daniel ”The Moniker” Karlsson sjungs sommaren in tillsammans med barn från Lillegårdskören och pensionärer från Margaretakören.

Fredag 24 juni.

Allsång på Skansen

Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022
Tomas Ledin medverkar i årets upplaga av Allsång på Skansen. Foto: SVT Play.

Snart är det premiär för Allsång på Skansen 2022. Sanna Nielsen är programledare på Sollidenscenen för sjunde året i rad och en mängd artister har bjudits in för att sjunga och glädjas till härliga, publikrika sommarkvällar på Skansen.

Tisdag 28 juni.

Valet forever

Gänget bakom en av Sveriges populäraste poddar ”Flashback forever”, Emma Knyckare, Ina Lundström och Scroll-Mia möter partiledarna och utlovar en roligare, stökigare och mer oväntad valbevakning än den vi är vana vid.

Söndag 3 juli.

Politikbyrån och Almedalen

I september är det val och SVT Nyheter laddar inför en het valrörelse. För första gången sedan 2019 ska partiledarna hålla tal i Visby under Almedalsveckan. SVT sänder samtliga tal och rapporterar online och i tv.

I år är även Politikbyrån med programledaren Fouad Youcefi på plats. Politikbyrån är dina ögon och öron på plats under Almedalsveckan och ger dig allt du inte visste att du behövde veta om svensk politik.

 3-7 juli.

Trasdockan

Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022
Foto: SVT Play.

I den brittisk-amerikanska polisserien Ragdoll har sex personer mördats, styckats och sedan satts ihop till en ny grotesk kropp – en trasdocka. Mördaren hånar dessutom polisen genom att skicka en lista på nya offer. Manuset, som är baserad på Daniel Coles deckare med samma namn, är skrivet av Freddy Syborn och serien är regisserad av Toby MacDonald och Niall MacCormick.

Måndag 4 juli.

Vi eller aldrig

Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022
Foto: SVT Play.

Äkta känslor och stor dramatik utlovas när realityserien Vi eller aldrig är tillbaka i sommar. Fem nya par flyttar in i villan på Malta för att få hjälp att hitta tillbaka till varandra eller att ta beslut om att gå skilda vägar. De bor under samma tak i ett semesterhus och med hjälp av gruppövningar och coachning söker de svar på den stora frågan: Ska de separera eller reparera?

Parens förhållanden synas i sömmarna och till deras hjälp finns relationscoachen Philip Diab och sexologen Louise Manzanti.  

Torsdag 21 juli.

Hård rock på export

Det är dags för redaktionen bakom Hitlåtens Historia och Det Svenska Popundret att berätta historien om ett annat under. Det om den hårda rocken som satt Sverige på världskartan.

Det är en resa som pågått i över 40 års tid, sen en ung Yngwie Malmsteen skickade en demokassett över Atlanten och blev gitarrgud över en natt, till idag när fler svenska band än du kan räkna har världen som arbetsplats.

Med över 30 nygjorda intervjuer och ännu fler guldklipp ur arkivet berättas historier om storsäljare, stilbildare, entusiaster, kultband och ikoner. Europe, Ghost, Bathory, Entombed, Hammerfall, Candlemass, Opeth, Refused, Arch Enemy, In Flames, Clawfinger, Meshuggah, Amon Amarth, Sabaton, At The Gates, Yngwie Malmsteen och så vidare.

Söndag 31 juli.

Sanningens minut

Åtta komiker har fått det krångliga uppdraget att förklara riksdagspartiernas ställningstaganden i olika valfrågor på ett lättbegripligt och underhållande sätt inför en live-publik med rätt att rösta. Via lottning blir komikerna tilldelade en partitillhörighet och med hjälp av politiska mentorer blir de upplysta om vart partierna står i olika valfrågor.

Politiker gillar att slingra sig och glida på sanningen, men det funkar inte här. På en minut skall våra komikerna svara på en väljarfråga med uppdraget att göra politiken enkel, rolig och samtidigt leva upp till förväntningarna av leverera partiets ställning på ett trovärdig sätt som partipolitiker. Detta är Sanningens Minut.

Söndag 31 juli.

Fler nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022

Nya filmer och serier på SVT Play sommaren 2022
Foto: ITV.

Fractures

Isländsk dramaserie. Söndag 12 juni.

Plågoandar

Brittisk dramaserie. Måndag 13 juni.

McDonalds & Dodds

Brittisk kriminalserie. Fredag 17 juni.

Vår stora kärlek

Brittisk dramaserie, säsong fem. Måndag 20 juni.

Delicious

Brittisk dramaserie, säsong tre. Lördag 24 juni.

Fiendeland

Brittisk dramaserie. Måndag 27 juni.

Ett fall för Vera

Brittisk kriminalserie. Tisdag 28 juni.

De underbara åren

Tysk dramaserie. Måndag 4 juli.

Orkestern

Dansk dramaserie. Söndag 10 juli.

Brottsplats Mallorca

Brittisk kriminalserie, säsong två. Måndag 11 juli.

Sherlock

Brittisk kriminalserie, säsong ett & två. dramaserie. Måndag 18 juli.

Kuppen

Australisk kriminalserie. Måndag 18 juli.

Sherlock

Brittisk kriminalserie. Måndag 25 juli.

Grace - långt ifrån död

Brittisk kriminalserie. Fredag 29 juli.

The long call

Brittisk kriminalserie. Måndag 1 augusti.

Grace - död mans fotspår

Brittisk kriminalserie. Måndag 1 augusti.

Happy valley

Brittisk kriminalserie, säsong ett och två. Måndag 8 augusti.

Vår lilla hemlighet

Brittisk kriminalserie, säsong två. Måndag 16 augusti.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL