Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nu lanseras Britbox i Sverige – Detta vill du veta

Nu lanseras Britbox i Sverige – Detta vill du veta

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 april 2022

Streamingtjänst med fokus på brittiska produktioner

Den 28 april släpps streamingtjänsten Britbox i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Här ger vi dig all väsentlig information om den.

Snart kommer nästa spelare till streamingmarknaden som inte tycks se något slut. Britbox är ett samarbete mellan BBC och ITV, som båda gjort TV sedan flera decennier tillbaka, med egenproducerade originalserier. Prenumeranter får ta del av deras katalog med befintliga produktioner och nya Britbox-original.

Mer om Britbox utbud

Britbox är nischade på brittiska produktioner och skiljer sig därmed från de etablerade streamingtjänsterna i Norden och andra delar av världen i dag. Innehållet består av gamla favoriter såväl som originalserier. Streamingtjänsten erbjuder även den största kollektionen av brittiska box-sets. Det vill säga att du kommer kunna se varenda avsnitt av klassiker som Morden i Midsomer, Ett fall för Vera, Broadchurch, Poirot, Line of Duty och brittiska The Office

Bland Britbox originalserier kommer vi inom kort att få se den svarta komediserien The Cleaner med The Inbetweeners-stjärnan Greg Davies och Helena Bonham Carter, känd från Harry Potter-filmerna och The Crime som är ett kriminaldrama baserad på en bästsäljande bok från 2008 av författaren Irvine Welsh  som även skrivit Trainspotting. Vi får även se Sister Boniface Mysteries, en spinoff på Father Brown samt flera andra originalproduktioner. 

Samma innehåll kommer att bli tillgängligt samtidigt i Norden. 

Hur populärt är Britbox?

Britbox finns redan i flera länder, så som Storbritannien och Kanada. Tjänsten har idag 2,5 miljoner prenumeranter, och fortsätter att växa i snabb takt. 

– Vi är väldigt inriktade och har en passionerad målgrupp. Jag upplever också att vi har en tydligare innehållsplan än Netflix. Vi har en väldigt stor tillväxt, där väldigt få avbryter sina prenumerationer, säger Britbox exekutiva chef Reemah Sakaan.

Vad kostar Britbox i Sverige?

För dig som vill ta del av Britbox utbud så kostar streamingtjänsten 89kr per månad i Sverige, samma som i Norge. Den som vill kan skriva upp sig på ett år för 695 kronor och därmed få en billigare månadskostnad. Det finns även möjlighet att prova på tjänsten utan kostnad. C More kommer att erbjuda paket med Britbox som består av 3000 timmar långt innehåll. 

Mer läsning:

Kan man använda Chromecast och Apple TV till Britbox? 

Allt för ofta stöter vi på tekniska besvär, så nog är det rimligt att ställa sig från ifall Britbox fungerar via Google Chromecast och Apple TV. För dig som är intresserad av att skaffa tjänsten, så kan vi glädja dig med att Britbox är kompatibelt med båda tjänsterna. 

Britbox lanseras i Sverige, Norge, Danmark och Finland den 28 april. Här kan du besöka streamingtjänstens hemsida för ytterligare information. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL