Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Omar Rudbergs dokumentär visar stjärnans oväntade comeback

Omar Rudbergs dokumentär visar stjärnans oväntade comeback

  • SVT Play
Filmtopp
Jonathan Smeds | Nyhet
12 februari 2022
Filmtopp
Jonathan Smeds | Nyhet
12 februari 2022

Trodde karriären var över

För två år sedan befann sig Omar Rudberg i en total ovisshet om sin framtid. Sen fick han ett samtal som förändrade allt. Missa inte SVT:s program "Sverige!" som djupdyker i stjärnans vändning.

I en lång och öppenhjärtig intervju i SVT-programmet Sverige! pratar Young Royals-stjärnan om karriären. Den tog fart efter genombrottet med pojkbandet The Fooo, som splittrades 2017. Året därpå påbörjade Omar Rudberg istället sin solokarriär. 

2020 såg det dock inte ljust ut. I intervjun berättar han att pandemin påverkade möjligheterna för honom som artist, och istället började Omar Rudberg plugga för ta ikapp sina gymnasiestudier. Han beskriver den tiden som en vilsen period, där han inte visste vad han ville göra. Då kom samtalet.

– Efter en och en halv vecka var jag redan sen med två uppgifter. Sen fick jag rollen som Simon, och jag hörde inte av mig till skolan. Jag ghostade dem. Jag försvann och började spela in Young Royals, berättar han.

Omar Rudberg säger att han fick reda på serien genom en vän. Han älskade konceptet och ville desperat vara en del av produktionen. Intervjun avslutas med att han säger sig ha stora drömmar om framtiden. Bland annat hoppas han nå ut än mer internationellt. Inte helt orimligt, sett till den stora globala succén Young Royals blivit.

Netflix har bekräftat att en säsong två av Young Royals kommer att produceras.

För dig som vill se "Sverige!"-avsnittet om Omar Rudbergs oväntade comeback kan du streama det nu på SVT Play.

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL