Vilket övertramp gjorde Jimmi i GVFÖ? Därför undanhöll SVT detaljerna

Ny säsong av Gift vid första ögonkastet på gång – SVT söker deltagare

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
20 juni 2024 kl. 14:00

Planerar för ny säsong trots årets kritiserade upplaga

Årets säsong av SVT-programmet "Gift vid första ögonkastet" blev en riktig snackis, med kritik från flera håll. Trots det ser det ut som om ännu en säsong kommer att bli av. SVT söker just nu deltagare till en ny säsong av "GVFÖ".

Tidigare i veckan gick SVT:s populära dejtingprogram Gift vid första ögonkastet i mål med sin tionde säsong. Det är en säsong som har varit rejält omtalad, där ett stort fokus legat på att en deltagare ska ha begått någon form av odefinierat övertramp mot sin partner.

Exakt vad som skett är alltså inte känt, men att någonting tycks ha gått väldigt fel i matchningen mellan vissa av paren i den senaste säsongen har lett till att kritiska röster lyfts mot programmet. Trots det ser SVT inte ut att ha några planer på att lägga tittarfavoriten på is.

Trubbel i senaste säsongen av "GVFÖ". Foto: SVT.

SVT planerar för Gift vid första ögonkastet säsong 11

Kritiken till trots har Gift vid första ögonkastet flera gånger om placerat sig högt på topplistorna över vårens mest sedda underhållningsprogram, så det är inte helt överraskande att SVT just nu letar efter deltagare till en kommande säsong.

På SVT:s hemsida går det just nu att ansöka för att få delta i en kommande säsong, så om kanalen hittar tillräckligt med deltagare som vill medverka ser det inte ut som om något står i vägen för vad som i så fall bli programmets elfte säsong.

Det som efterfrågas är personer mellan åldrarna 18–50 år, som söker en livskamrat och är beredda att gifta sig på riktigt.

"Gift vid första ögonkastet" går ut på att experter matchar singlar med varandra, och att dessa singlar träffas för första gången på sin bröllopsdag. Efter vigseln ska de sedan utforska om de faktiskt är kompatibla med varandra. Fem veckor senare får de besluta om de tänker fortsätta livet som gifta eller ej.

I den senaste säsongen av programmet var det två par som valde att fortsätta experimentet efter fem veckor, men i slutändan var det bara ett av dem som höll ihop efter programmet.

De senaste åren har Gift vid första ögonkastet sänts på SVT under våren. Ett troligt scenario är därför att säsong 11 skulle kunna dyka upp någon gång under våren 2025.

Filmtopp har sökt SVT om ett mer konkret besked gällande ytterligare säsonger av "Gift vid första ögonkastet".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL