Vilket övertramp gjorde Jimmi i GVFÖ? Därför undanhöll SVT detaljerna

Vilket övertramp gjorde Jimmi i GVFÖ? Därför undanhöll SVT detaljerna

  • SVT Play
Axel Diedrichs
29 maj 2024 kl. 12:00

"Vi har klippt avsnittet utifrån vad de vill dela"

Efter Linneas och Jimmis avhopp från ”Gift vid första ögonkastet” har frågor uppstått. I P1 Morgon förklarar Christina Hill på SVT varför de inte vill berätta närmare om det.

I veckans avsnitt av Gift vid första ögonkastetSVT fick vi se paret bestående av Linnea Alsberg och Jimmi Nordkvist hoppa av programmet. Anledningen ska vara att ”gränser har passerats”, men vad exakt får vi som tittar inte veta. 

Christina Hill, som är ansvarig utgivare för Gift vid första ögonkastet, har nu förklarat vad det är som gör att produktionen valt att inte inkludera alla detaljer i avsnittet. Hon förklarar att hon är förvånad över att ”etablerade nyhetsmedier har krävt att vi ska lämna ett svar på vad som har hänt” och att det handlar om en intim situation mellan två vuxna personer. 

– De skulle vara väldigt märkligt för mig eller någon annan från produktionen att gå in på fler detaljer om exakt vad som har hänt. Så vi har klippt avsnittet utifrån det, hur mycket som de har känt att de vill dela, säger hon i P1 Morgon.

Däremot är Christina tydlig med att vare sig Jimmi eller Linnea har styrt vad som ska visas i programmet. 

KRÖNIKA: Tove Dalsryd tycker SVT gör rätt som visar Linneas avhopp i ”GVFÖ”

Foto: SVT.

Visade bara så mycket som var nödvändigt

Vidare får Christina Hill förklara i P1 varför SVT valde att visa särskilda delar av Jimmis och Linneas beslut att lämna Gift vid första ögonkastet. Hon menar då att det var nödvändigt för att avhoppet inte skulle framstå som obegripligt.

Christina tar tillfälle att försvara  produktionen mot de som anser att SVT prioriterar underhållning framför deltagarnas välmående. 

– Vi lägger väldigt mycket tid på att de ska känna sig omhändertagna, trygga och bekväma, säger hon.

”Gift vid första ögonkastet” visas på SVT1 och SVT Play på måndagar. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL