KLART: Eurovision leds av Petra Mede och Hollywoodstjärnan Malin Åkerman

KLART: Eurovision leds av Petra Mede och Hollywoodstjärnan Malin Åkerman

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
05 februari 2024 kl. 11:02

SVT presenterar överraskande programledarduo

I dag bekräftar SVT att det blir Petra Mede som tillsammans med Malin Åkerman blir programledare för Eurovision Song Contest 2024.

Melodifestivalen 2024 har precis rullat igång, men det stoppar inte SVT från att samtidigt blicka framåt. Efter Loreens seger förra året är det Sverige som arrangerar Eurovision Song Contest 2024 och nu vet vi vilka som kommer att leda programmet i Malmö, framför hela Europa.

SVT har i dag presenterat Petra Mede och Malin Åkerman som programledare för de tre Eurovision Song Contest-sändningarna i maj.

Foto: Janne Danielsson/SVT.

Malin Åkerman och Petra Mede leder Eurovision Song Contest 2024

SVT presenterar programledarduon som "en Hollywoodstjärna och [en] Eurovisionveteran programleder världens största underhållningsprogram i maj".

Petra Mede är en bekanting i den här typen av sammanhang, efter att med stor framgång lett programmet tidigare, men Malin Åkerman är ett betydligt mer oväntat namn. Den svenska Hollywoodstjärnan, som är uppvuxen i Kanada, spelar en bärande roll i vinterns stora biosuccé Ett sista race, men i övrigt har hon begränsat med svenska uppdrag på sin meritlista.

En anledning till att Åkerman blivit aktuell för uppdragen kan bero på att Ett sista race-regissören Edward af Sillén även regisserar och skriver manus till den stora musikfesten i Malmö. Duon har även samarbetat med långfilmen En del av mitt hjärta (2019).

Det är däremot första gången som Mede och Åkerman arbetar tillsammans.

– Malin Åkerman och Petra Mede i kombination är inget annat än en absolut drömduo. Malin, en underbar personlighet och en av våra mest talangfulla skådespelare i Hollywood. Petra, en ikon i Eurovision-sammanhang som också blivit framröstad som den bästa Eurovision-programledaren någonsin. Jag är otroligt stolt och glad att dessa fantastiska kvinnor ska leda oss igenom Eurovision-veckan i Malmö i maj, säger Ebba Adielsson, Executive Producer för Eurovision Song Contest 2024.

Även de två programledarna uttalar sig:

– Tänk att få leda Eurovision ännu en gång! Det är en sån otrolig ära. Efter att först ha lett det ensam och sen med ljuvliga Måns Zelmerlöw vid min sida, ser jag nu så mycket fram emot att jobba med Malin. Vi känner inte varandra sedan tidigare, men har setts några gånger och jag är redan helt såld. Det ska bli en fröjd att jobba med henne, säger Petra Mede, i ett pressmeddelande.

– Jag kan inte riktigt beskriva min känsla för detta. Jag är så exalterad och lite nervös, men bara på ett positivt sätt. Jag har alltid gillat Eurovision och att få vara en del av detta fantastiska program, och det med Petra, är inget annat än en dröm. Dessutom är Petra en av de roligaste kvinnor jag vet, säger Malin Åkerman.

De tre Eurovision Song Contest-sändningarna går av stapeln den 7, 9 och 11 maj.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL