Malin Åkerman och David Hellenius ”hoppas verkligen” på Ett sista race 2

Malin Åkerman och David Hellenius ”hoppas verkligen” på Ett sista race 2

Emil Oscar Rasmussen
28 december 2023 kl. 19:12

”Får vi göra en tvåa kommer vi tillbaka”

"Ett sista race" med Malin Åkerman och David Hellenius rullar var på svenska biografer. Filmens två stjärnor, tillsammans med andra delar av teamet, håller inte hemligt att de håller tummarna för en uppföljare.

Actionkomedin "Ett sista race" hade biopremiär på juldagen, den 25 december. Filmen gick upp på biografer parallellt med en annan storsatsning, Hammarskjöld med Mikael Persbrandt, men det var familjefilmen med David Hellenius och Malin Åkerman i täten som drog det längsta strået på premiärdagen.

Trots sågningar från många av landets kritiker rapporteras det om skrattfyllda salonger, och fortsätter det på den banan kan det bli publiksuccé vad de svidande recensionerna än säger. Lockar storproduktionen (med svenska mått mätt) tillräckligt med publik kan vi också komma att få se ännu mer av filmens fartfyllda värld och dess karaktärer. I samtal med Filmtopp gör Åkerman och Hellenius ingen ansats till att dölja förhoppningarna om en uppföljare.

Det är ett spår som även producenten Stefan H. Lindén är inne på under en intervju med Filmtopp.

Malin Åkerman och David Hellenius ”hoppas verkligen” på Ett sista race 2
David Hellenius och Malin Åkerman. Foto: Filmtopp Int.

Ett sista race 2: Malin Åkerman och David Hellenius hoppas på en fortsättning

"Ett sista race" är en remake av norska Børning (2014) – en film som har fått två uppföljare, och det verkar inte vara någon hemlighet att produktionen bakom Ett sista race ska följa i sin norska motsvarighets hjulspår. När Filmtopp intervjuade Malin Åkerman och David Hellenius inför premiären av filmen fick de frågan om de hoppas en uppföljare.

– Det hoppas vi verkligen, säger Hollywoodstjärnan Malin Åkerman i intervjun.

David Hellenius stämmer in och utvecklar:

– Den bygger lite på, tycker jag, att man ska göra en uppföljare på den. Nu har man lärt känna alla [och] nu vill man ju veta: "hur fan tar de sig vidare?" Så det hoppas man, men då gäller det att folk går och tittar på den, annars så blir det svårt.

Även producenten Stefan H. Lindén pratar öppet om förhoppningarna om en fortsättning. Lindén menar att alla sannolikt drömmer om att få bygga vidare på berättelsen om den fungerar och tas emot väl av publiken. Han säger också att de internationella förmågor som tagits in för att ro den actionfyllda produktionen i hamn redan uttryck sitt intresse för att återvända för en uppföljare.

– Hela teamet har sagt det själva, får vi göra en tvåa då kommer vi tillbaka, berättar Stefan H. Lindén. Och det är kul, för det finns ett sug för dem att komma tillbaka och jobba här. De tyckte det var väldigt bra i Sverige.

Det lär dröja ett tag innan vi får något definitivt besked om det blir en "Ett andra race 2" eller inte, men definitivt är det att flera av filmens viktiga kuggar håller dörren öppen för en fortsättning.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL