Malin Åkerman vill ta med sig Edward af Sillén till Hollywood: ”Pratat om det”

Malin Åkerman hoppas ta Edward af Sillén till Hollywood: ”Pratat om det”

Axel Diedrichs
25 december 2023 kl. 18:12

Regissören tågar vidare till USA – om Åkerman får välja

Inför premiären av deras nya film "Ett sista race" berättade Malin Åkerman att hon vill få med sig regissören Edward af Sillén för projekt i Hollywood.

2019 frontade Malin Åkerman musikalkomedin En del av mitt hjärta som regisserades av Edward af Sillén. Nu är de två högaktuella med racingfilmen Ett sista race som i dag, måndagen den 25 december, går upp på landets biografer. I en intervju med GP via TT berättar Åkerman, som även är verksam i Hollywood, att hon hoppas på att få ta med sig sin regikollega till USA för att göra film på den allra största scenen.

– På många sätt har vi samma humor, säger hon.

Nej, det fanns aldrig några tvivel hos Malin när hon erbjöds chansen att få jobba med Edward igen. Hon berättar att han inte ens hann ställa klart sin fråga när han ville ha med henne i Ett sista race där hon spelar Tove, ex-frun till David Hellenius karaktär Dennis Gunnarsson. 

Foto: Filmtopp Int.

Malin Åkerman hoppas ta Edward af Sillén till Hollywood: ”Pratat om det”

I och med "Ett sista race", som Filmtopp tilldelar en trea i betyg för att vara som en klart bättre version av Göta kanal, har Malin Åkerman och Edward af Sillén gjort två arbeten på svensk mark. De är inte färdigarbetade med varandra, och nu drömmer skådespelarstjärnan om att dra med sig regissören till Hollywood. 

– Jag har pratat om det, att jag vill det. Så kanske en dag, vi får se om det funkar och om vi hittar något kul tillsammans. Vi har mötts någonstans på vägen. På många sätt har vi samma humor, säger Malin Åkerman till TT.

Men innan det är dags för nästa projekt är det nu fullt fokus på premiären av Ett sista race som i dag släpps runtomkring i Sverige. Har du ännu inte säkrat din biljett? Då kan du göra det på Filmstaden.

Foto-kollage: SF Studios / Magnus Ragnvid / TV4

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL