Malin Åkerman-filmen stjärnan själv tipsar om: ”Den är så kreativ”

Malin Åkerman-filmen stjärnan själv tipsar om: ”Den är så kreativ”

Emil Oscar Rasmussen
23 december 2023 kl. 16:12

Stjärnan lyfter fram en pärla bland sina filmer

Hollywoodstjärnan Malin Åkerman är just nu aktuell med "Ett sista race". När Filmtopp pratade med henne inför premiären fick hon även möjligheten att lyfta fram en pärla bland sina egna filmer.

Den svensk-kanadensiska Hollywoodstjärnan Malin Åkerman är på svensk mark i samband med premiären av familjekomedin Ett sista race, där hon spelar mot David Hellenius under regi av Edward af Sillén. Det tog sin lilla tid innan det blev några svenska filmer för Åkerman, och det har sin förklaring i att hon har haft mer än tillräckligt att bita i på andra sidan Atlanten.

Skådespelerskan gjorde sin debut redan i slutet på 90-talet och genombrottet kom med Lisa Kudrows The Comeback (2005), och sedan dess har Malin Åkerman haft att göra. Med projekten som just nu befinner sig i sin produktionsfas har hon i skrivande stund 79 produktioner på sin meritlista som skådespelare.

Malin Åkermans filmografi innefattar storfilmer och -serier som ovan nämnda The Comeback, Watchmen (2009), Rock of Ages (2012), The Heartbreak Kid (2007), Trubbel i paradiset (2009), Billions (2016–2019) och 27 Dresses (2008), för att bara nämna några.

Malin Åkerman-filmen stjärnan själv tipsar om: ”Den är så kreativ”
Malin Åkerman i "The Final Girls" (2015). Foto: Universal Pictures.

Malin Åkerman tipsar om den egna filmen – en pärla till skräckkomedi

På den där listan över produktioner som Malin Åkerman har varit en del av finns det av naturliga skäl även en och annan mindre känd titel. När Filmtopp pratade med Malin Åkerman om Ett sista race fick hon även möjligheten att lyfta fram en av sina filmer hon tycker förtjänar att uppmärksammas mer än den har gjort.

Stjärnan behövde inte tänka särskilt länge på sitt svar.

– Det finns en [film] som har haft ett kultfölje och det är The Final Girls. Den tyckte jag var en jättehärlig, cool film, som [skruvade] på skräck- och komeditroper, den var så kreativ, som jag tycker var jättebra, säger Malin Åkerman till Filmtopp.

Hon fortsätter:

– Den fick bra kritik, men det var inte så många som såg den. Men den tycker jag är jättehärlig, det är en film som jag skulle säga om man vill se en [som man inte har sett].

"The Final Girls" är en stjärnspäckad skräckkomedi där Malin Åkerman får sällskap av välkända namn som Adam Devine, Nina Dobrev, Thomas Middleditch och Alia Shawkat m.fl. Filmen följer en ung kvinna som sörjer sin mammas bortgång – en känd "scream queen" från 80-talets skräckfilmer – och som sugs in i världen av en av mammans mest älskade filmer. Återförenad med sin mamma måste hon kämpa mot filmens livsfarliga protagonist.

Här kan du streama: The Final Girls (2015)

"Ett sista race" med Malin Åkerman har biopremiär på juldagen, den 25 december. Här kan du också ta del av julfilmstips från filmens stjärnor.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL