Se ett första klipp ur A Man Called Otto med Tom Hanks

Senaste siffrorna: så bra går "A Man Called Otto" i USA

Axel Diedrichs
Uppdaterad 17 januari 2023 kl. 15:01 | Publicerad 15 januari 2023 kl. 12:01
ANNONS
ANNONS

Hur står sig filmen mot "Avatar 2" och "M3GAN"?

Nu har vi fått vår första ordentliga uppdatering om hur bra svenskproducerade "A Man Called Otto" står sig mot de andra biofilmerna i USA efter sin premiär.

Streamtopp

Tidigare i veckan hade "A Man Called Otto" sin efterlängtade premiär på svenska biodukar. Dessförinnan hade den visats på ett få antal biografer i USA. Nu har den även där fått sin ordentliga premiär med ett större antal biografer som visar filmen, vilket innebär att vi också fått den första stora rapporten om hur bra remaken säljer på den amerikanska marknaden.

Enligt den senaste Box Office-uppdateringen från Variety fortsätter Avatar: The Way of Water att krossa allt motstånd med en första plats för femte veckan i rad. Detta gör filmen till den fjortonde mest inkomstbringande filmen någonsin. På andra plats hittar vi den nya skräckfilmen M3GAN, om en AI-robot med onda intentioner, med en biljettförsäljning på 20 miljoner dollar under helgen. 

Senaste siffrorna: så bra går "A Man Called Otto" i USA
Tom Hanks, Rita Wilson och Otto-teamet på premiärgalan i Stockholm. Foto: Filmtopp.

Så bra går "A Man Called Otto" i USA

Förutom de två stora blockbuster-filmerna hade de amerikanska biograferna flera nya filmer som slogs om att fånga tittarnas intresse. Den som kom ut starkast var just A Man Called Otto, som efter sin exklusiva premiär under julhelgen nu slagits upp på ytterligare tretusen biografer i USA. Filmen drog in närmare 15 miljoner dollar, vilket gör att den nu tjänat in 21 miljoner dollar världen över. Resultatet utgör en väldigt stark helg för dramat, som placerade sig ovanför filmer som PlaneMästerkatten 2 och House Party.

Du som vill gå och se "A Man Called Otto" på bio här hemma i Sverige kan göra det till halva priset genom Biopasset, som du kan läsa mer hos Filmstaden. Nästa vecka får vi veta var filmen placerar sig på den svenska biotoppen.

Mer läsning:

Streamtopp

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL