Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Den roliga repliken Rolf Lassgård improviserade i "En man som heter Ove"

Den roliga repliken Rolf Lassgård improviserade i "En man som heter Ove"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 januari 2023

Stjärnan minns en av sina bästa stunder från inspelningen

Sedan sin biopremiär 2015 har filmen pratats om sönder och samman. Men kände du till den roliga repliken Rolf Lassgård improviserade i "En man som heter Ove"?

Streamtopp

Nu kan de svenska tittarna äntligen se SF Studios amerikanska remake på En man som heter Ove med Tom Hanks i huvudrollen. Världsstjärnan har gjort det känt att han är en stor beundrare av Lassgårds verk i den svenska filmatiseringen, och att han sett det som en omöjlig uppgift att toppa svenskens prestation. Nog kan vi alla enas om att Lassgård känns väldigt naturlig som Ove, och det har inte sin förklaring i hans egen personlighet, utan hur väl han lärde känna karaktären inför inspelningen. 

Den roliga repliken Rolf Lassgård improviserade i "En man som heter Ove"
Trots att Ove är en riktig tjurgubbe bjuder han publiken på både ett och annat skratt. Foto: Nordisk Film.

Roliga repliken som Rolf Lassgård improviserade fram i "En man som heter Ove"

När Filmtopp intervjuade Rolf Lassgård ställde vi frågan ifall han brukar improvisera mycket när han spelar in film, varpå skådespelaren lyfte fram en rolig stund i En man som heter Ove som exempel: 

– Ja, om det känns rätt gör jag absolut det. I En man som heter Ove kunde jag naturligt plocka fram något när tjejen får en iPad och jag säger: “Jag känner igen den känslan, det är som att köpa en ny bil."

Även om den roliga repliken improviserades fram var den inte helt huggen ur luften: 

– Den repliken fanns med i boken, men inte i manuset.

Trots detta får vi ge Lassgård ära för att han läst på tillräckligt mycket för att kunna dra ut den ur hatten. Det ska även sägas att det förutom en fin berättelse i stort är just den typen av små fnissiga ögonblick som gjort En man som heter Ove till den långlivade succé som den är. 

Du som vill gå och se "A Man Called Otto" på bio kan nu göra det till halva priset genom Biopasset, som du kan läsa mer om på Filmstadens hemsida.

Mer läsning:

Streamtopp

NÄSTA ARTIKEL