Stjärnan bekräftar – Peter Jackson jobbar på Tintin 2

Stjärnan bekräftar – Peter Jackson jobbar på Tintin 2

Sofie Landgren
19 juni 2024 kl. 07:00

Peter Jackson jobbar på en ny animerad film om Tintin

Efter en lång väntan på närmare 13 år har vi äntligen fått lite glada nyheter rörande uppföljaren till "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet". Enligt Andy Serkis (skådespelaren bakom Kapten Haddock) är filmen nu under utveckling.

Peter Jackson jobbar på en uppföljare till Tintin
Foto: Sony Pictures / Warner Bros. Pictures.

Andy Serkis bekräftar att Peter Jackson jobbar på en ny animerad film om Tintin

Senast tittarna fick se något från den omåttligt populära belgiske karaktären Tintin var 2011 när Steven Spielberg och Peter Jacksons släppte sin animerade film Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet. Sedan dess har det i perioder figurerat rykten om att en potentiell uppföljare är på agendan, rykten som med tiden har sinat ut och projektet har ansetts som skrotat, tills nu. Efter 13 långa år har nu skådespelaren bakom Kapten Haddock, Andy Serkis, gett en uppdatering kring uppföljaren till Tintin.

Andy Serkis bekräftar för den franske journalisten

Det är den franske journalisten Alexandre Loos som nu har gått ut med den glada nyheten om att en uppföljare är på gång efter att ha träffat Andy Serkis på Annecy – den franska filmfestivalen för animerad film – för bara några dagar sedan. Alexandre passade på att fråga Andy om han vet något om Peter Jacksons status på en potentiell uppföljare och det blev ett kort men glädjande besked från den världsberömde skådespelaren.

– Peter Jackson jobbar definitivt fortfarande på den, säger Andy till Alexandre.

Exakt i vilket stadium produktionen ligger vet vi för närvarande inte, men Filmtopp lovar att uppdatera så fort vi har några nyheter kring ämnet.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL