EXTRA: Peter Jackson gör två nya Sagan om Ringen-filmer – med fokus på Gollum

EXTRA: Peter Jackson gör två nya Sagan om Ringen-filmer – med fokus på Gollum

Axel Diedrichs
09 maj 2024 kl. 16:05

Den första har premiär 2026

I dag avslöjar tidningen Deadline att Peter Jackson producerar två helt nya Sagan om Ringen-filmer, som ska regisseras av Andy Serkis. Först ut är "The Hunt for Gollum".

Vi kan nu meddela att Peter Jackson återvänder till Midgård för att göra två nya filmer. Medan han producerar kommer Fran Walsh och Philippa Boyens, som skrev den ikoniska originaltrilogin, att stå för manuset. Regin står Andy Serkis för, men han kommer även att fronta framför kameran i rollen som Gollum, detta rapporterar Deadline.

– Tiden har återigen kommit för att ge sig ut i det okända med mina kära vänner, de extraordinära och oöverträffade väktarna av Midgård, Peter, Fran och Philippa, säger Serkis i ett pressmeddelande via Warner Bros Pictures som ska distribuera de nya filmerna.

I samma pressmeddelande säger Peter Jackson, Fran Walsh och Philippa Boyens följande: 

– Det är en ära och ett privilegium att få återvända till Midgård tillsammans med vår gode vän och samarbetspartner, Andy Serkis, som har oavklarade affärer med den där krypet – Gollum! Som livslånga fans av Professor Tolkiens omfattande mytologi är vi stolta över att arbeta med Mike De Luca, Pam Abdy [studiochefer] och hela teamet på Warner Bros. på ett nytt episkt äventyr!

EXTRA: Peter Jackson gör två nya Sagan om Ringen-filmer – med fokus på Gollum
Andy Serkis som Gollum i "Sagan om de två tornen". Foto: New Line Cinema.

Allt vi vet om de nya Sagan om Ringen-filmerna av Peter Jackson

Än så länge vet vi relativt lite om de kommande filmerna, men vi förstår att åtminstone den första kommer att fokusera främst på Gollum. Med arbetstiteln The Hunt for Gollum kan vi göra en kvalificerad gissning om att den handlar om hans år då han har ringen i sin ägo och hotfulla krafter ger sig ut för att hitta den. Teamet uppges vara tidigt in i manusprocessen, vilket kan innebära att det blir tillräckligt stora justeringar i berättelsen för att de ska byta ut titeln längre fram.

Det är förstås anmärkningsvärt att Peter Jackson, som gjorde originaltrilogin och Hobbit-filmerna, själv inte regisserar men Serkis är knappast någon novis. Under de senaste åren har gjort flera stora jobb som regissör, däribland Mowgli: Legend of the Jungle och Venom: Let There Be Carnage

Enligt Deadline kommer den första av de två filmerna att släppas någon gång under 2026.

En annan Sagan om Ringen-film släpps på bio senare i år

Men den som längtar efter att få återuppleva magin från Midgård på storbild kommer inte att behöva riktigt så länge som till 2026. Den 25 december har animerade Lord of the Rings: The War of the Rohirrim premiär. Filmen ger oss "berättelsen om historien bakom Helms Deep, hundratals år före det ödesdigra kriget, och skildringen av bloddränkta tider för fortets grundare, Helm Hammerhand, kungen av Rohan".

Filmtopp uppdaterar dig om senaste nytt inom bio, streaming och TV.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL