Peter Jacksons fina hyllning till den avlidne Sagan om Ringen-stjärnan Bernard Hill

Peter Jacksons fina hyllning till den avlidne Sagan om Ringen-stjärnan Bernard Hill

Emil Oscar Rasmussen
06 maj 2024 kl. 12:05

Regissören minns sin vän och kollega

Tidigt under söndagsmorgonen den 5 maj avled den brittiske skådespelaren Bernard Hill, 79 år gammal. Sagan om Ringen-regissören Peter Jackson är en av dem som minns och hyllar den tidigare kollegan.

Det var under söndagen som vi nåddes av nyheten om att den brittiske skådespelaren Bernard Hill har gått bort vid 79 års ålder. Hill hade en lång och imponerande karriär med över 130 roller på sin meritlista.

Bland de många framgångarna i hans karriär sticker rollen som kung Théoden i Sagan om de två tornen (2002) och Sagan om konungens återkomst (2003) ut tillsammans med den som kapten Smith i Titanic (1997).

En av många som har delat sin sorg efter Hills bortgång är Sagan om Ringen-regissören Peter Jackson.

Peter Jackson minns Sagan om ringen-stjärnan: ”Svårt att föreställa sig en värld utan Bernard Hill”

Sent under söndagskvällen delade Peter Jackson en fin hyllning av Bernard Hill från sin officiella Facebook-profil. Jackson inleder sitt inlägg med att skriva att "det är svårt att föreställa sig en värld utan Barnard Hill". Han fortsätter med att beskriva Hill som bortom full och liv och uppmärksammar honom som en av de roligaste människor han arbetat med, innan han också hyllar honom i rollen som Théoden.

Läs hela Peter Jackons hyllning här:

Skärmdump från Peter Jacksons Facebook-profil.

Inlägget är undertecknat Peter Jackson, Philippa Boysens och Fran Walsh. Boysens och Walsh är Jacksons nära kollegor som skrev Sagan om Ringen-filmerna tillsammans med regissören.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL