Peter Haber pekar ut den största skillnaden mellan Beck och Gunvald

Peter Haber pekar ut den största skillnaden mellan Beck och Gunvald

Eric Diedrichs
23 februari 2024 kl. 14:02

Så skiljer sig de älskade karaktärerna

Peter Haber har spelat Martin Beck i 50 filmer. I en intervju med Filmtopp pekar han ut den största skillnaden mellan den älskade konstapeln och den tidigare parhästen Gunvald.

Tidigare i februari var det premiär för Dödläge, den femtionde filmen i ordningen där Peter Haber spelar den älskade karaktären Martin Beck. Inför den stora visningen på biograf Skandia i Stockholm avslöjade Haber att två nya Beck-filmer är inplanerade och hintade om att Valter Skarsgård kan bli den skådespelare som bär Beck-fanan vidare.

Under samtalet passade den fyrfaldigt Guldbaggenominerade stjärnan också på att blicka tillbaka över tiden som Martin Beck. Från den tidiga eran med parhästen Gunvald (Mikael Persbrandt) till vad som kan komma skall. Exempelvis delade han med sig om sina tankar på hur han bäst gör sorti från serien när det väl är dags att säga farväl.

Peter Haber
Peter Haber i intervju med Filmtopp. Foto: Filmtopp Int.

Peter Haber pekar ut den största skillnaden mellan Beck och Gunvald

Flera av Filmtopps läsare har uttryckt extra stor kärlek till den gamla Beck-eran när Peter Haber och Mikael Persbrandt stod sida vid sida i 31 filmer. Två explosiva och karismatiska skådespelare som år in och år ut löste brott på bästa sändningstid. I intervjun passade Peter även på att peka ut Becks och Gunvalds största skillnader.

–  Det Beck alltid försöker göra är att inte döma, utan att försöka begripa orsakssammanhangen till varför det gick så långt att personen var tvungen att begå det här brottet, säger Peter Haber till Filmtopp.

Han fortsätter:

– Det var den stora skillnaden mellan Gunvald och Beck, att Gunvald var mer trött på allt. Trött, ilsken och hårt värderande medan Beck är mer intresserad av människan bakom själva handlingen. Och det tycker jag är en bra egenskap som jag försöker använda mig av i det privata livet också.

I samtalet berättar sedan Haber med att blicka tillbaka på den sista scenen han hade med Persbrandt och hur det kändes att säga hej då efter ett sådant långt samarbete.

När de nya Beck-filmerna får premiär vet vi i dagsläget inte, men Filmtopp håller dig uppdaterad.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL