Peter Haber om Becks framtid: ”Kanske är Valter Skarsgård en värdig arvtagare”

Peter Haber om Becks framtid: ”Kanske blir Valter en värdig arvtagare”

  • TV4 Play
Axel Diedrichs
07 februari 2024 kl. 12:02
ANNONS
ANNONS

Se intervjun med Tove Dalsryd här

Filmtopp träffade en pratglad Peter Haber på galapremiären för "Beck: Dödläge". I vår filmade intervju tittar han både bakåt och framåt på den älskade kriminalserien.

Foto: TV4.

Peter Haber om Becks framtid: ”Kanske blir Valter en värdig arvtagare”

Mycket av det fokus som lagts på Beck den senaste tiden har handlat om Peter Habers framtid. Om han inte fortsätter i rollen som titelkaraktären, lägger man då ned serien för gott? Eller finns det någon som kan tänkas bära arvet vidare? När Filmtopp befann sig på galapremiären för Beck: Dödläge fick vi utbyta några ord med Haber som var på väldigt gott humör. 

– Det känns ganska fantastiskt. Det var ju tur att man inte visste det från början för då vet jag inte om man hade skrivit på kontraktet, om man visste att man skulle göra femtio filmer. Men nu så här med backspegeln i handen känns det fantastiskt, säger Peter om att ha gjort så pass många Beck-filmer sedan 1996.

 I ett segment berättar Peter om hur det känns att Valter Skarsgård kommit in i serien.

– Underbart. Vem vet, en dag kanske han blir en värdig arvtagare.

"Valter får en större plats och en rejäl funktion"

Tidigare under dagen gjorde Peter Haber en mer djupgående intervju med Filmtopp där han utvecklade sin syn på de kommande Beck-filmerna som nu är bekräftade, och hur han ser på Valter Skarsgårds framtid i serien.

– Det är ett manus där Vilhelm Beck, alltså Valter, får en större plats och en rejäl funktion. Jag ser väl honom lite som en eventuell arvtagare, när jag själv känner att jag inte har lust längre. Men så har jag inte känt hittills, att jag inte har haft lust. För hade jag inte haft lust hade det inte blivit femtio filmer, inte med mig i alla fall, säger Peter till Filmtopp.

Han fortsätter:

– En gång, 1996, började vi med det här. Vi hade ju ingen aning, vilket man aldrig har, hur det här skulle falla ut. Hade jag vetat när vi gjorde första filmen att jag skulle göra detta i femtio filmer till så hade jag nog sagt “nej, hörni”. Det hade varit som att bestiga Mount Everest i badbyxor. Och det är inte lämpligt.

Se Filmtopps rörliga intervju med Peter Haber här:

I vår intervju med honom vill Peter Haber inte dela med sig av närmare detaljer om de kommande filmerna. Där har vi heller ingen större information att dela med oss av förutom att inspelningen av film nummer 51 och 52 drar igång under våren. Samt det Haber säger, att de kommer ge Valter större utrymme.

Film nummer 50, "Dödläge", släpps på TV4 Play den 9 februari. Filmtopp håller dig uppdaterad om vad som händer runt Beck.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL