Peter Haber kan sakna Beck-tiden med Persbrandt: ”Sorgligt när något tar slut”

Peter Haber om att sakna tiden med Persbrandt: ”Sorgligt när något tar slut”

Axel Diedrichs
Uppdaterad 21 februari 2024 kl. 15:02 | Publicerad 16 februari 2024 kl. 12:02

Beck-stjärnan öppnar upp sig för Filmtopp

I en intervju med Filmtopp minns Peter Haber tillbaka på avbrottet med Mikael Persbrandt, kollegan från "Beck" som han gjort många filmer ihop med.

Snabbversion
  • Peter Haber är bekräftad för att göra två nya Beck-filmer.
  • Skådespelaren minns avslutet med Mikael Persbrandt.
  • Saknar du Mikael Persbrandt i "Beck"? Här kan du streama alla filmerna.

Inför premiären av den nya Beck-filmen Dödläge fick Filmtopp äran att slå sig ned med Peter Haber och diskutera hans största arbete som skådespelare. Åtminstone är det tveklöst det som han vigt mest tid åt. Sammanlagt har han gjort hela 50 filmer, och minst två nya är på väg. Av dessa 50 medverkade Mikael Persbrandt i 31 stycken, vilket inte heller är en klen siffra.

Foto: TV4.

Peter Haber om att sakna tiden med Persbrandt: ”Sorgligt när något tar slut”

Att Persbrandts karaktär Gunvald skrevs ut ur Beck-filmerna med säsongen som släpptes 2016 är något Peter Haber tidigare har sagt att det "kanske var bra". När vi nu frågar honom om han saknar tiden med Persbrandt har han inte direkt ändrat sin syn på saken, även om känslorna är blandade.

– Ja, det kan jag göra. Samtidigt som jag tror att vi kom så långt som den relationen kunde komma och gestaltas. Den sista scenen som Gunvald och Beck har tillsammans är en slutscen där vi sitter på en bänk alldeles tysta bredvid varandra. Där har relationen på något sätt kommit till vägs ände. Vi hade gjort så många varianter på konflikten Martin/Gunvald som vi kunde, så att det behövdes nytt blod. Det kom inte minst Kristofer Hivju med, säger Peter Haber till Filmtopp och fortsätter: 

– Det var väldigt blandade känslor. Lättnad och sorgsenhet kan man säga. 

Lättnad säger du, på vilket sätt?

– För att jag kände att det kommer att komma någonting nytt. Men också sorgligt när någonting som varit så länge tar slut. 

Även om många läsare säkerligen kan relatera till Peter Habers mer nyanserade känslor, så är vår uppfattning fler fans upplever saknad snarare än lättnad.  

Saknar du Mikael Persbrandts och Gunvalds närvaro i Beck-filmerna? Då finns samtliga 31 filmer med honom att streama på TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL